Külföldi alkalmazottként külföldi rendszámú céges autót (munka eszköz Magyarországon, magyar állampolgárként vezethetek?
Hogyan változnak jövőre a jogszabályok?
Külföldi a cégem telephelye és EU országokban dolgozom, köztük itthon is. A munkaszerződésem is tartalmazza ezen információkat. Jövőre állítólag naponta kellene megújítani az üzembetartó által kiadott meghatalmazást, de ezt a munkámból kifolyólag nem tudom megoldani. Van hogy Szlovákia, van hogy Románia és van hogy Magyarországon kell dolgoznom, de mint a versenyszféra más területén is, ez sokszor napközben módosul. Így nyilván az adott külföldi országban lévő székhelyen a főnököm nem fog tudni mindig aktuális, aznapi igazolást adni. Vagy Én értek félre valamit? Mivel igazolhatom a jogos külföldi céges autóhasználatot Magyarország területén, ha megállít a rendőr? Jár valaki hasonló cipőben?
Köszönöm előre is!
Van egy hasonló ügyünk épp, és sokat jártam utána.
A jelenlegi állás szerint így sem használható az autó Magyarországon külföldi rendszámmal, mert te magyar állampolgár vagy.
Megoldás lehet, ha átíratjátok az autót rád mint üzemben tartóra, megfizetitek a regisztrációs díjat, és magyar rendszámot kap az autó. A tulajdonos ettől még a cég maradhat.
Másik lehetőség, hogy a cég vesz Magyarországon egy autót, és azt adja ki neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!