Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerezhet valaki B-kategóriás...

Szerezhet valaki B-kategóriás jogsit ha szürkületi vakságban szenved?

Figyelt kérdés

2012. nov. 21. 18:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%

mivel ez nem derül ki az orvosi vizsgálaton, ezért igen

ne reklámozd, hogy ez a bajod és kész

2012. nov. 21. 19:01
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
semmi akadálya nekem is az van jogsim és mégis alkalmas voltam.
2012. nov. 21. 19:32
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Mi az hogy ne reklámozza? Majd ha rajtad menne át a zebrán, mert nem lát, akkor megnézném a fejedet. Amúgy lehet, van ilyen korlátozás, hogy csak világosban vezethet.
2012. nov. 21. 19:48
 4/11 anonim ***** válasza:
40%
UGY NINCS KORLÁTOZÁS HOGY CSAK VILÁGOSBA VEZETHET S IGEN EZ NAGYON NEM JÁTÉK HA VALAKIT EL GÁZOL VAGY NEKI MEGY VALAMINEK UGYIS KI DERÜL S AKKOR KEMÉNYEN MEG BÜNTETIK 90% BÖRTÖN A VÉGE
2012. nov. 22. 10:19
 5/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, én nem mondom, hogy ne legyen jogsid, de ésszel használd az autódat, ha lesz majd!

Neked sem lenne jó, ha egy komplett család tűnne el alattad a zebrán, mert nem láttad.

2012. nov. 22. 12:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Inkább tedd le segédmotorra a jogsit.
2012. nov. 23. 11:15
 7/11 anonim ***** válasza:
80%
Lehet jogosítvány szürkületi vaksággal. Nekem is van, orvos tudja, jogsimon szerepel a szemüveggel vezethet kitétel. Sokaknak van, s ezen emberek legnagyobb része ezt pontosan tudja, s olyankor nem vagy csak nagyon komoly odafigyeléssel vezet. Rokonom ilyen problémával hivatásos sofőr 30 éve, 0 balesettel. Ha tudod mi a bajod, belátod azt, s annak megfelelően cselekszel, nem lesz baj. Több a baj az "egészséges" agyhalottakkal.
2012. nov. 24. 09:12
 8/11 A kérdező kommentje:
Nekem van jogsim 20 éve és jó a szemem,a feleségemnek van szürkületi vaksága és szeretne jogosítványt.Van erre használatos szemüveg?
2012. nov. 24. 15:25
 9/11 anonim ***** válasza:
szemészeten csináltattam én is és tökéletesen látok vele.igaz hogy amúgy is rossz a szemem,de szürkületbe kuvára nem láttam.ezzel azóta semmi probléma.
2012. nov. 24. 18:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen, nekem is van szemüvegem, s mint már írtam, tudott a doki a szürkületi vakságomról, s csak az a kitétel, hogy szemüvegben vezethetek, valamint kötelező egy pótszemüveget magamnál tartani. Elég sok ember szürkületi vak, csak valaki nem azonosította miért nem lát, vagy nem érdekli, de a baleseti statisztikákat látva, azért ez egy létező probléma.
2012. nov. 24. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!