A háromszög alakú táblák a figyelmeztető táblák.
Azt jelenti, hogy a védett út balra kanyarodik, és 2 mellékút csatlakozik rá.

A képen egy nem létező tábla van. A gyártó elképzelése szerint a védett út balra kanyarodik tábla, de az nem ilyen.
A helyes tábla ezek egyik lenne:

A tábla hülyeség, meg az első válaszoló megállapítása is, mely szerint ez egy figyelmeztető tábla.
Elsőbbségre utasítatni szokás.

3. elrontottam a linket. Az a másik nézet.
Szóval ez a létező tábla: [link]

Veszélyt jelző táblák
16. § (1) A veszélyt jelző táblák:
„Útkereszteződés alárendelt úttal” (89. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton olyan útkereszteződés van, amelyben a járműnek elsőbbsége van a keresztező úton érkező járművel szemben; a jelzőtábla azt is jelezheti, hogy az alárendelt út melyik irányból torkollik az elsőbbséggel rendelkező útba (89/a. ábra). A jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő tábla mutathatja az útkereszteződés alaprajzi vázlatát, vastag vonallal jelezve az elsőbbséggel rendelkező út vonalvezetését
A kiegészítő tábla pedig nem látszik, ha egyáltalán van, de valamelyik nap majd megyek arra, ahol nálunk ilyen tábla van, és lefényképezem.

Bucsek, te húztad le a válaszomat? Nem létezik ilyen tábla. A helyeset belinkeltem.
De ha nekem nem hiszel:
PONT EZ A TÁBLA VAN A KÉPEN, HOZZÁ A SZÖVEG: MARADNAK A NEM LÉTEZŐ TÁBLÁK?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!