Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha elütöttem egy vadat és nem...

Ha elütöttem egy vadat és nem volt kint tábla, akkor kifizetik a kárt?

Figyelt kérdés

Egy olyan szakaszon történt ahova nem tettek ki a vadászok táblát,a rendőrök jegyzőkönyvezték a dolgot stb...Betelefonáltam a vadásztársasághoz és azt mondták,hogy nekik nincs biztosításuk így nem fogják kifizetni a kárt.

Mit lehet ilyenkor csinálni? A mabisz azt mondta,hogy a vadásztársasággal kell tárgyalnom.De mit? Pereljek?

2012. okt. 2. 19:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Kifizetni? Magyarországon? Megőrültél? Örülj, ha nem verik rád a vad árát! Én is ütöttem már el vadat, az az út soha nem látott vadveszély táblát, de totál értelmetlen. Mint minden más is ebben a rohadt mocsok országban.
2012. okt. 2. 19:53
 2/15 A kérdező kommentje:
mivel nincs kint tábla nem fizettethetik ki velem a vad árát,egyébként a vad elszaladt,már csak ezért sem.betelefonáltam a mabisz-hoz és ott azt mondták,hogy elvileg ki kellene fizetnie a társaságnak,mivel nem tettek ki táblát.
2012. okt. 2. 20:13
 3/15 anonim ***** válasza:

A közútkezelő dolga a táblák kihelyezése, nem a vadásztársaságé!

Igenis van felelősségbiztosításuk, csak le akarnak koptatni!

Legközelebb rendesen üsd el azt az őzet, és a hús árából csináltasd meg az autót! Még ehetsz is egy jó sültet!

2012. okt. 2. 21:35
 4/15 A kérdező kommentje:
oké,legközelebb 500.000-es kárt csinálok az autóba nem csak 300-at...
2012. okt. 2. 21:39
 5/15 anonim ***** válasza:
Pontosan, állniuk kell a kárt ha nincs kint tábla. Lengess be nekik egy kártérítési pert, egyből más lesz a hozzáállásuk.
2012. okt. 2. 21:46
 6/15 A kérdező kommentje:
idő közben megkérdeztem az egyik vadász ismerősöm és ő azt mondta,hogy nem kell kifizetniük.szóval nem tudom mi az igazság.
2012. okt. 2. 21:48
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Maguktól nem is fognak, de ha belengeted a pert vagy be is pereled őket akkor igen.

Én is így voltam 3éve, azért mondom, bár én hagytam a fenébe és fizettem zsebből, az őzet meg megettem. :D

Amúgy létezik vadkár-biztosítás, nekem is azóta van.

2012. okt. 2. 21:53
 8/15 anonim ***** válasza:

"A közútkezelő dolga a táblák kihelyezése, nem a vadásztársaságé!" - nekem a helyi vadásztársaság egyik tagja (talán titkára?) azt mondta, hogy bizony a táblákat az ő költségükön helyezi ki a közútkezelő - azaz lényegében akkor lesz tábla ha ők fizetnek, darabonként 150000 HUF-ot.

Én azért rákérdeznék a vadásztársaságnál hogy miújság. Mondjuk ha éppen nem vadászott arrafelé senki vagy nem volt hajtás, akkor nem akarnak majd fizetni.

Én is lenyeltem idén tavasszal egy ilyen kárt, 4 éves őzbakot kentem szét - jó hogy nem motorral voltam.

Meg márkaszervízben 250-300e lett volna alsó hangon, itthon kihoztam bontott cuccokkal 100e alatt..

2012. okt. 3. 00:23
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha nem volt hajtás, akkor bukó. Casco vagy saját zseb...
2012. okt. 3. 00:36
 10/15 A kérdező kommentje:
nem márka szervízben van az autó.köszi a válaszokat!
2012. okt. 3. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!