Ha elütöttem egy vadat és nem volt kint tábla, akkor kifizetik a kárt?
Egy olyan szakaszon történt ahova nem tettek ki a vadászok táblát,a rendőrök jegyzőkönyvezték a dolgot stb...Betelefonáltam a vadásztársasághoz és azt mondták,hogy nekik nincs biztosításuk így nem fogják kifizetni a kárt.
Mit lehet ilyenkor csinálni? A mabisz azt mondta,hogy a vadásztársasággal kell tárgyalnom.De mit? Pereljek?
A közútkezelő dolga a táblák kihelyezése, nem a vadásztársaságé!
Igenis van felelősségbiztosításuk, csak le akarnak koptatni!
Legközelebb rendesen üsd el azt az őzet, és a hús árából csináltasd meg az autót! Még ehetsz is egy jó sültet!
Maguktól nem is fognak, de ha belengeted a pert vagy be is pereled őket akkor igen.
Én is így voltam 3éve, azért mondom, bár én hagytam a fenébe és fizettem zsebből, az őzet meg megettem. :D
Amúgy létezik vadkár-biztosítás, nekem is azóta van.
"A közútkezelő dolga a táblák kihelyezése, nem a vadásztársaságé!" - nekem a helyi vadásztársaság egyik tagja (talán titkára?) azt mondta, hogy bizony a táblákat az ő költségükön helyezi ki a közútkezelő - azaz lényegében akkor lesz tábla ha ők fizetnek, darabonként 150000 HUF-ot.
Én azért rákérdeznék a vadásztársaságnál hogy miújság. Mondjuk ha éppen nem vadászott arrafelé senki vagy nem volt hajtás, akkor nem akarnak majd fizetni.
Én is lenyeltem idén tavasszal egy ilyen kárt, 4 éves őzbakot kentem szét - jó hogy nem motorral voltam.
Meg márkaszervízben 250-300e lett volna alsó hangon, itthon kihoztam bontott cuccokkal 100e alatt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!