Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha egy autóút, vagy autópálya...

Ha egy autóút, vagy autópálya felhajtón nincs sebesség korlátozó tábla, akkor mennyivel lehet menni?

Figyelt kérdés

Csak mert néha elég indokolatlanul van a felhajtókon 30, 40-es tábla, holott akár 80-90-el is simán be lehet venni.

Viszont múltkor pont egy olyan helyre tévedtem, ahol éppen indokolt lett volna és nem volt kint semmi. Elég élesen kanyarodott az út és sötétben nekem is meglepetést okozott, pedig 60-nál nem mentem gyorsabban.

2012. nov. 6. 17:25
 1/8 anonim ***** válasza:
32%
Úgy kell megoldani ahogy neked jó, egyenes szakaszon nyílván mehet 200al is az ember, de kanyarokban amennyivel jónak látja
2012. nov. 6. 17:34
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
Az autóút/autópálya tábláig 90-nel, onnantól meg 110/130-cal. Elképzelhető, hogy ellopták a táblát, vagy csak nem vetted észre.
2012. nov. 6. 18:01
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem volt tábla, mert egy hét múlva megint mentem arra világosban és direkt megnéztem.

Amúgy ha valaki kiszáll egy ilyen kanyarból, akkor ki a felelős?

2012. nov. 6. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Aki vezet. A maximális sebesség nem arra van, hogy annyival kell menni. Az út- és látási viszonyoknak megfelelően kell menni. Ha valaki lesodródik a kanyarban, azt hívják a sebesség helytelen megválasztásának.
2012. nov. 6. 18:15
 5/8 anonim ***** válasza:
39%

"Amúgy ha valaki kiszáll egy ilyen kanyarból, akkor ki a felelős?"

És neked komolyan jogsid van? Ne már...

2012. nov. 6. 20:27
 6/8 A kérdező kommentje:

Képzeld vannak olyan szituációk, mikor az útszakasz kezelője felelősségre vonható. Nem hiszem el, hogy oda nem kéne tábla, vagy volt valaha csak szarnak bele pótolni.

Érted mit akarok mondani?

Van ahol a nyílegyenes felvezetőn is 60-as tábla van, itt meg egy egyenes után 180 fokban kanyarodik az út, úgy hogy még egy prizmás oszlop nincs az út szélén...

2012. nov. 7. 00:47
 7/8 anonim ***** válasza:

"Képzeld vannak olyan szituációk, mikor az útszakasz kezelője felelősségre vonható."

Ha kátyús az út, ez nincs jelezve, és kitörik a futóműved, akkor tényleg. De: ha jeges az út és te lecsúszol róla, az sem az útkezelő hibája, hogy nem jelezte a jeges utat. A KRESZ-ben sincs leírva, hogy jeges úton lassabban mehetsz. Ilyen a kanyar is. Persze általában szokott lenni legalább a kanyarra figyelmeztető tábla, amit szintén akár el is lophattak. Ha gyorsforgalmi útról van szó, akkor felelőskeresés helyett inkább szólhatnál a problémáról a Autópályakezelőnek, pl itt:

[link]

2012. nov. 7. 07:18
 8/8 anonim ***** válasza:
A felhajtó még nem az autópálya része, így lakott területen kívül vagy tehát 90Km/h, DE! Mindig a körülményeknek megfelelően kell közlekedni. Ha 90km/h val mész hiába nincs tábla, ha balesetet okozol akkor hibás leszel mert nem a körülményknek megfelelően közlekedtél.
2012. nov. 26. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!