Ha egy autóút, vagy autópálya felhajtón nincs sebesség korlátozó tábla, akkor mennyivel lehet menni?
Csak mert néha elég indokolatlanul van a felhajtókon 30, 40-es tábla, holott akár 80-90-el is simán be lehet venni.
Viszont múltkor pont egy olyan helyre tévedtem, ahol éppen indokolt lett volna és nem volt kint semmi. Elég élesen kanyarodott az út és sötétben nekem is meglepetést okozott, pedig 60-nál nem mentem gyorsabban.
Nem volt tábla, mert egy hét múlva megint mentem arra világosban és direkt megnéztem.
Amúgy ha valaki kiszáll egy ilyen kanyarból, akkor ki a felelős?
"Amúgy ha valaki kiszáll egy ilyen kanyarból, akkor ki a felelős?"
És neked komolyan jogsid van? Ne már...
Képzeld vannak olyan szituációk, mikor az útszakasz kezelője felelősségre vonható. Nem hiszem el, hogy oda nem kéne tábla, vagy volt valaha csak szarnak bele pótolni.
Érted mit akarok mondani?
Van ahol a nyílegyenes felvezetőn is 60-as tábla van, itt meg egy egyenes után 180 fokban kanyarodik az út, úgy hogy még egy prizmás oszlop nincs az út szélén...
"Képzeld vannak olyan szituációk, mikor az útszakasz kezelője felelősségre vonható."
Ha kátyús az út, ez nincs jelezve, és kitörik a futóműved, akkor tényleg. De: ha jeges az út és te lecsúszol róla, az sem az útkezelő hibája, hogy nem jelezte a jeges utat. A KRESZ-ben sincs leírva, hogy jeges úton lassabban mehetsz. Ilyen a kanyar is. Persze általában szokott lenni legalább a kanyarra figyelmeztető tábla, amit szintén akár el is lophattak. Ha gyorsforgalmi útról van szó, akkor felelőskeresés helyett inkább szólhatnál a problémáról a Autópályakezelőnek, pl itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!