Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nincs sok autósnak esze?

Miért nincs sok autósnak esze?

Figyelt kérdés

Miért nincs sok kerékpárosnak esze? – kérdezi valaki. Leírja, a világítás filléres cucc, nélküle életveszélyben van. És teljesen egyet is értek vele.

De sok autós miért nem képes „osztrák stílusban” kerülni a látható bringást? Én Ausztriában osztrák autót nem láttam még úgy, hogy ne szélesen, nagy oldaltávolságot tartva menne el a bringás mellett.

Olyant igen, aki akár percekig is ott gurigázott a bringás mögött, mert nem tudta volna a szokott módon előzni. Tehát már mögötte legalább 50-60 méterrel teljes terjedelmében átmenni másik sávba, majd elhagyva ugyanennyivel elé visszamenni. És a mögötte kivárást sem úgy teszi, hogy szinte a sarkára tapos, hanem távolságot tart a kerekes és önmaga között.

2012. szept. 15. 22:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ez megint olyan dolog ,hogy vannak azok között is szemetek meg rendesek.Van amikor engem is nagy ívben kerülnek de volt olyanra is példa ,hogy nem volt szembejövő sem és direkt úgy előzött meg ,hogy rám húzott,a lámpánál amikor utolértem persze húzta fel az összes létező ablakát a f@szfej.Ebben a szerencsétlen országban nem néz senki senkit,nincs közlekedési kultúra,kiszabadul a sok gyökér a forgalomba és mindegyik azt hiszi csak Ő közlekedik a másikat meg nem akarja észrevenni. Egy biztos,nálunk még mindig a buszosok azok akik a legnormálisabban kerülgetik a bringásokat,legalábbis engem mindig nagy ívben kikerülnek.
2012. szept. 16. 08:12
 2/17 anonim ***** válasza:
18%
Vegyük pl a XIV. kerületi csömöri felüljáró talán? Bringás kerekezik az út szélén, sz@rik mindenre, ha nagy ívben kerülöd, átmész a szembe sávba. Amúgy elég ha a záróvonalat érinted, azért is megbüntethetnek. Miért nem lehet a járdán, kulturáltan kerékpározni? Arról nem beszélek, hogy általában ők nem érzik magukénak a lámpák jelzéseit, ha meg elb@sszák őket véletlenül, még nekik áll feljebb. Múltkor beszóltam egynek, közvilágítás lekapcs, az istenb@rma ott kerekezik lámpa és mellény nélkül, előttem. Komolyan nem értem a gondolkodásmódjukat...
2012. szept. 16. 09:34
 3/17 anonim ***** válasza:
75%
Kedves második: a kerékpáros nem mehet a járdán a kresz szerint! muszáj az úttesten mennie!
2012. szept. 16. 11:03
 4/17 anonim ***** válasza:
45%
A kerékpárost a záróvonalon is meg lehet előzni, azt engedi a kresz.
2012. szept. 16. 11:16
 5/17 anonim ***** válasza:
52%

"A kerékpárost a záróvonalon is meg lehet előzni, azt engedi a kresz."

Ülj le fiam, 1-es!

2012. szept. 16. 14:36
 6/17 anonim ***** válasza:
A záróvonal kétnyomon haladó járművekre vonatkozik. De te nyugodtan kövesd a biciklit 10-zel a záróvonal végéig, szeretni fognak a mögötted jövők...
2012. szept. 16. 18:46
 7/17 anonim ***** válasza:
36%
2. Építs ki mindenhova járdát+tüntesd el róla a gyalogosokat és megígérem a magam részéről,hogy ki sem megyek az útra.
2012. szept. 16. 18:56
 8/17 anonim ***** válasza:

"A záróvonal kétnyomon haladó járművekre vonatkozik."

Egy jogszabályi hivatkozást mellékelj már légy szíves ehhez a marhasághoz!

2012. szept. 17. 00:39
 9/17 anonim ***** válasza:

#4!

"Záróvonal: hosszirányú folytonos vonal, amely az úttest felezővonalát jelzi, illetőleg a két forgalmi irányt, a forgalmi sávokat egymástól, vagy a nyílt villamospályát a forgalmi sávtól választja el; a záróvonalat járművel sem átlépni, sem érinteni nem szabad; ha azonban közvetlenül a záróvonal mellett terelővonal is van, a záróvonal a terelővonal felől - az előzésre, illetőleg a bekanyarodásra vonatkozó szabályok megtartásával - átléphető"

Tilos előzni:

be nem látható útkanyarulatban, illetőleg bukkanóban, kivéve, ha az úttesten egyirányú forgalom van, vagy záróvonal van felfestve és az előzés annak érintése nélkül végrehajtható.

Azt sérelmezte a kérdező, hogy miért nem nagy ívben kerülik ki a cangásokat, erre írtam, hogy NEM lehet érinteni a záróvonalat, tehát muszáj közvetlen mellette elhaladni.

2012. szept. 17. 07:15
 10/17 A kérdező kommentje:

9: igen, de az osztrák nem megy el a bringás mellett záróvonalnál, hanem szépen türelmesen kivárja amíg szabályosan és biztonságosan előzheti.

Valaki írta, hogy nem minden osztrák ilyen. Valóban, csak az arányok mások, mint nálunk.

2012. szept. 17. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!