Közúti igazoltatással kapcsolatos "élmények"?
Róbert Károlyon autóztam hazafelé hajnal 4-kor buli után,meglehetősen bebombázva...
Kőrözött is a közeg a zseblámpával,megállok,papírok,minden ami kell...
Majd nekemszegezi a kérdést:-fogyasztott alkoholt az elmúlt 24 órában?
Mondom dehogyis..
-Akkor a szondát hajlandó megfújni?
-mondom természetesen /lapothúztam 19-re/ XD
-jó,akkor nem pazaroljuk a szondát! Viszlát!
Én meg lábon kihordtam egy infarktust,csak adtam a nyugodtat :)))
Engem, miután megvettük a kocsit szinte hetente megállítottak.
Egyszer bulizni voltunk, akkor még 18 éves voltam. Egy haverral elmentünk kajálni, visszafelé levillogott a rendőr. Lehúzódok, leállítom a motort, lekapcsolom a világítást. A rend éber őre elkéri a személyimet, jogsimat, forgalmit és rákezdi a mondókáját.
Ő: Két dolog: Ha nem akarja, hogy kiessen az utasa (az anyósülésről), zárja be az ajtót!
Én: Elnézést, de ismételje már meg, mert ezt nem igazán értem!
Ő: Nyitva van a jobb első ajtaja.
Oda megyek, megnézem.
Én: Biztos úr, ez az ajtó zárva van.
Ő: Higgye el, hogy nyitva van!
Felbasztam az agyam, kinyitottam, becsaptam.
Ő: Na most már zárva van. A másik dolog: Miért nem ég a világítás?
Én: Mert amikor önök miatt lehúzódtam és leállítottam a motort, akkor lekapcsoltam, hogy ne szívja az aksit.
Ő: Előtte sem égett.
(Erről még vitatkoztam vele egy darabig.)
Én: És akkor most mi lesz?
Ő: Ha elismeri a szabálysértést, akkor legkisebb büntetést fogom kiszabni, ami 3000 Ft postai úton történő befizetése.
Több mint fél órán át vitáztam vele az ajtóról és a világításról szóval meguntam, kértem a csekket. Akkor tanultam meg, hogy nem árt rajtahagyni a helyzetjelzőt. Bár akkor meg azt mondta volna, hogy helyzetjelzővel közlekedtem. Erre is volt példa, pedig akkor még a tompítottat is rajta hagytam, erre azt mondta a rendőr, hogy akkor kapcsoltam fel, amikor megálltam. De akkor nem büntettek meg. Életem legelső igazoltatásán meg gyakorlatilag nem igazoltattak, nem kértek tőlem semmit, csak megfújatták a szondát.
Járőrözök késő éjszaka, előttem ment egy autó, amely kacsázik jobbra-balra a sávon belül. A kanyarnál nem használ irányjelzőt, a féket "rugdosva" nyomja.
Na mondom, ez nem fog megállni a lábán, levillogom.
Egy 19 éves hölgy vezette az autót, minden papír rendben volt, szonda negatív. Közli a kishölgy, hogy 2 hete van vezetői engedélye, és ez az első út.
Mondom inkább adja át valamelyik családtagjának a vezetést, mert mondom olyan manővereket produkál mint egy holt részeg. Helyet cseréltek, majd mentek tovább.
Megállítok egy kerékpárost, nem köszön, csak azt hajtogatja, hogy hoppá-hoppá, hoppá-hoppá.
Kérdem, hogy mi baj (semmi szabálysértést nem követett el, csak ittasságra voltam kíváncsi). Hajtogatja tovább, mondom felírnám az adatait...
Neve?
hát őőőő....
Hol született?
őőőőő
Minden kérdésnél őőőőőő
Kicsit zakkant volt a csávó, a lakhelyét sem tudta megmondani, így hazáig mentünk mögötte autóval. Az okmányait csak ott tudta megmutatni, mivel nem volt nála semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!