Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Villamossal kapcsolatos kresz...

Villamossal kapcsolatos kresz kérdés. Nekem van-e elsőbbségem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kresz könyv azt írja, hogy amikor a villamos jobbra kanyarodik, akkor nekem van elsőbbségem ha vele azonos irányban mellette haladok (a jobb oldalán) és egyenesen haladok tovább.

Azt viszont nem írja hogy mi van akkor, ha a villamos balra kanyarodik és én is a bal oldalán haladok, és én egyenesen mennék tovább. Ekkor is nekem van elsőbbségem, ha egyenesen haladok tovább?

Előre is köszi!

2012. júl. 2. 18:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy tévedek, de szerintem olyan eleve nincs, hogy te a villamos bal oldalán haladsz. De ha ez egy konkrét helyzettel kapcsolatos kérdés, és mégis van ilyen, akkor továbbgondolom a dolgot.
2012. júl. 2. 18:48
 2/7 A kérdező kommentje:
De van ilyen eset. Mikor a villamos az út jobb oldalán halad és bekanyarodna balra, én meg mennék egyenesen az úton. Szegeden a Bem utcában van rá példa (nem tudom ismerős vagy-e arra)
2012. júl. 2. 18:53
 3/7 anonim ***** válasza:
A kanyarodási szabály értelmében neked van elsőbbséged, hiszen te nem keresztezed a villamos útját, ő viszont keresztezi a tiédet.
2012. júl. 2. 18:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Az elmélet megvan, gyakorlatban annak van elsőbbsége akinek megadják, én biztos nem megyek ki semmi elé ami nagyobb nálam. :)
2012. júl. 2. 19:22
 5/7 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=RpJ3NrE60As

......................

az első kérdésedre válasz ha te jobbra térsz akkor van elsőbséged ha jobrra tértek mind 2 en , ha nem kell igénybe vedd a villamos pályát ha igen ő és te fordulsz .

..............

a másik ha ő ha ha te vagy bal oldalt egyenesen mész akkot ez helyzettől fugg elvileg temajd ő .. megy tovább olyan mint a sáv váltás .

2012. júl. 2. 19:49
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

itt van.....rajz

2012. júl. 2. 20:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
2012. júl. 2. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!