A rendőröknek miért szabad telefonálni vezetés közben úgy hogy fogja a készüléket, és ha nem használja a megkülönböztető jelzést akkor miért nem kell betartani az adott útra megengedett legnagyobb sebességet?
Rájuk semmi nem vonatkozik.
Kéz kezet mos. Olyan mint egy bűnszervezet.
Egymást nem árulnák el. Én nem csak a vezetésről tudnék beszélni.
És aki meg azt írta hogy: tömegközlekedés való neked.
Na ő az aki fenntartja a forgalmat.
# 10/12 Időpont ma 15:18
Én el is fogadom a kresz szabályait ,nem erről volt itt szó,hanem hogy a rendőröknek nem kell elfogadniuk! Nekem ez nem fáj,mert leszarom (száguldozzon a civil autójában 90-ekkel,csak ne az én egyik családtagomat gázolja el/karambolozzon vele...)
Na meg akkor ne baszogassák az egyszerű embert (ha pl. 0.5 centivel ferdébben áll a rendszámtáblád már majdnem hogy tarkón lőnek érte!!!!) Ne ezeket büntessék,hanem a fontosabb KRESZ szabályait megszegő (gyorshajtás,zebránál nem áll meg...) büntessék)!
Ha unatkoznak és általában unatkoznak,akkor csak úgy találomra rászúrnak az autódra (hiába mész szabályosan) és egyből büntetgetnek a hülyeségeikért...
El kell jönni rendőrnek, és megtudod.
Nem kellemes egyedül lenni szolgálatban, vagy egy ilyen gyorstalpalós avatarral. Számtalan példa volt arra, hogy sietni kell a bejelentésre, de nem használhatsz megkülönböztető jelzést, de mégis nyomni kell neki, közben pedig a 3. bejelentő mondja a füledbe, hogy menjünk de azonnal, mert családi banzáj van.
Ez egy íratlan szabály. Nem bántjuk sem a rendőrt, sem a mentőst, sem a tűzoltót szolgálatban! Mert, míg te bárkit vissza tudsz hívni miután megállsz, addig egy hivatásosnak sokszor nincs lehetősége visszahívni, mert ismeretlen szám, vagy késedelemmel jár, ha nem veszem fel azonnal.
Civilben viszont biztosan állítom, hogy nem látott senki szabálytalankodni!
Kedves 10eske!
Te hol élsz?
Ébresztőőőőőőő!!!!
14!
Engem már büntetett meg yard, mert szirénázva majdnem elütöttek. Én voltam a hibás, nem vitatom. De annyira még sem siettek, mert megálltak és megbüntettek... Érdekes. Hát ezért húzatok el a behajtó anyukátokba!
Érdekes mód:
Egyik éjszaka,mentem haza fele ,egyszer csak lám:
megjelenik egy rendőr autó! megáll jól körülnéz , felnyomja a fényhidat(villogót),behajt a behajtani tilos táblánál,majd ahogy kiért az egyirányúból lekapcsolja! kérdem én: őket ki ellenőrzi?? (itt nálunk voltak Pesti rendőrök és keményen megbüntették a helyi rendőröket is az ilyenek miatt)!
Ismét a rendőr válaszoló vagyok.
Azt azért szögezzük le, hogy nem mindent, csak bizonyos dolgokat megtehet, de emellett le vannak korlátozva bizonyos jogai is egy hivatásosnak.
A szolgálati mobiltelefont használni kell ha hívnak, a rádiót is, ha sietni kell és nem kapsz engedélyt a fényhíd használatához, akkor bizony a sebességet is átléped.
Viszont! Engem biztosan nem láttatok sem civilben, sem szolgálatban úgy, hogy az övemet nem kapcsolom be, nem láttatok ittasan vezetni, vagy indokolatlanul szabálytalankodni. Kivétel mindig van természetesen.
A rendőrnek mindent lehet kijelentés ebben a formában nem igaz. Neked lehet saját telefonod a munkahelyen, vihetsz akármennyi pénzt és nem turkálják a feneked miatta. Késhetsz a betonozással, nekem mindent időre, és pontosan kell csinálnom. Én nem válthatok munkahelyet, ha nem tetszik. Nem lehet akármilyen másodállásom. Sorolhatnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!