3.5 tonnás sújkorlátozás van az úton mégis kamionok járnak! Mit lehetne tenni?
10: Ugye te se hiszed el amit állítasz?
l) „Súlykorlátozás” (38. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton a táblán megjelöltnél nagyobb össztömegű járművel (járműszerelvénnyel) közlekedni tilos;
Ennyi, nincs kivétel!
"Építkezés céljából behajthatnak ilyen területre is! Élelmiszer terítés esetén nem! Akinek van kamionra jogosítványa az tudja"
Szerintem a lakó-pihenő övezettel kevered, oda hajthatunk be 3.5 tonna felett engedély nélkül, mint építési forgalom.
Súlykorlátos szakaszon, csak a közútkezelő engedélyével lehet közlekednünk.
"A helyzet a következő van arra egy híd ami még a II világháború előtt épült."
Attól még lehet, hogy a híd műszakilag sokat bír. Sokszor forgalomtechnikai okokból tesznek ki korlátozásokat, így lehet terelni a népet. A régi északi vasúti összekötő hidat is 5 évre építették, második világháborús technikával, aztán 50+ év után nyugdíjazták.
Ha arra van a betongyárelem gyár ( és mindenki arra jár) akkor valszeg oda szól az útvonalengedélyük, esetleg a gyár kért a település illetékes hatóságától a célforgalmához felmentést vagy ilyesmi lehet a dologban.
Amúgy merre van ez, ha nem titok?
Gondolom itt mindenkinek meg van teherautóra és kamionra a jogosítványa azért vagytok ilyen okosak.
...az oda építkezés céljából építőanyagot szállító tehergépkocsi és hozzákapcsolt pótkocsi behajthat.
Nézzük csak miért. Az élelmiszer palettákon és rolli kocsikon érkezik. Ergo ezeket 15-20 perc le lehet húzni a kamionról és feltenni egy kisebb teherautóra, ami forgalomakadályozása nélkül el tudja vinni az élelmiszert a boltokba.
Na most megnézném hogy az építőanyagot ki pakolná át a kamionról a teherautóra. Legyen az tégla, sóder vagy betonoszlop.
Ne aggódj, ha nem lenne szabad nem menne arra annyi kamion, hisz a fizetésükkel játszanának. Náluk egy büntetéscsekk nem 30 ezernél kezdődik.
"Gondolom itt mindenkinek meg van teherautóra és kamionra a jogosítványa azért vagytok ilyen okosak. "
Ahham, ha az előző hozzászólásból nem jött volna le, akkor én kamionozok >> valszeg van rá jogsim és icsnálom már pár éve. Amiről te írsz, az meg szimplán hülyeség. Ha szerinted nem, akkor nyugodtan idézhetsz a 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletéből :)
"Akkor úgy néz ki , hogy te okosabb vagy 3 oktatónál és egy vizsgabiztosnál , ugyanis épp erről beszéltünk." Hol?
"Hány éves a jogsid? gondolom már vagy 25-30." Rosszul gondolod, 2004-es.
"Átmennél egy teszten? kétlem." Át, öcsém most csináltam az E kategóriát tavasszal, segítettem neki, én is teszteltem, átmentem.
"Én 2009 óta csinálom a jogosítványokat sorba, megállás nélkül. Én is meglepődtem most nyáron, hogy rengeteg olyan dolog változott, amiben 100%ig biztos voltam hogy úgy van az...Neked is lenne meglepetés..."
Követem a kresz és az AETR változásait, mivel ez a munkám.
Az előző hozzászólásban, már leírtam:
>> Ha szerinted nem, akkor nyugodtan idézhetsz a 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletéből :)<<
Mondj egy paragrafust meg egy cikkelyt, és megnézzük. Ha nem megy, akkor a flame-elést be lehet fejezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!