Ki a hibás ha hátulról belém jön autóval?
Sok embertől halottam már, hogy mindig az a hibás aki az én autómba hátulról belém jön. Azért ő mert nem tartott megfelelő követési távolságot. Ha tegyük fel én viccből vész fékezek mondjuk 50 km/h -nál akkor ugyanúgy simán meg kellene tudnia állni mögöttem mintha egy gyalogos lépet volna elém ugyanekkorra sebességnél és én vész fékezem.
Kinek mi a véleménye esetleg a KRESZ ír-e róla valamit ?
MINDIG az a hibás aki hátulról bele megy az előtte lévőbe.
Ez így van,és ezt nem kell túl bonyolítani,..A követési távolságot minden körülmények között be kell tartani.
Lényegtelen hogy indokoltan vészfékezett-e. A követési távolságnak pont az a lényege, hogy ha vészfékeznek előttem akkor is meg tudjak állni.
AZ indokolatlan vészfékezés más téma.
Gyanúm, de csak gyanúm, hogyha „viccből” vészfékezel, baleset lesz, valaki megsérül, alaposan vizsgálni fogják a fékezés okát. Ha kiderül a kis tréfád, akkor bizony akár börtönbe is kerülhetsz (súlyos sérülés esetén). A féktávolság be nem tartásának oka pont olyan nehezen bizonyítható, mint a te fékezésed. A szándékosság felmerülhet pl. a tolásként emlegetett művelet során. De lehet előzésre való felkészülés is, s utóbbi szabályos is lehet.
------------
Hallgattam régen egy Amerikában játszódó rádiójátékot. Egy kamionosról szólt. Egy útszakaszon, ahol lazán gyorshajtott mindenki, a zsaruk azt játszották, hogy beálltak szorosan a kamion mögé, s lesből készültek a vadászatra. A főszereplő beszerelt magának a padlóba egy tükröt. Ebben látta a zsaruk kocsiját. Aztán amikor fel is tűnt az egyik, jól odalépett a gázra, majd hatalmasat satuzott. A rendőrök meghaltak. Nem volt bizonyítható a szándékosság. Előbb röhögött magában, de aztán pár nappal később öngyilkos lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!