Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ki a hibás ha hátulról belém...

Ki a hibás ha hátulról belém jön autóval?

Figyelt kérdés

Sok embertől halottam már, hogy mindig az a hibás aki az én autómba hátulról belém jön. Azért ő mert nem tartott megfelelő követési távolságot. Ha tegyük fel én viccből vész fékezek mondjuk 50 km/h -nál akkor ugyanúgy simán meg kellene tudnia állni mögöttem mintha egy gyalogos lépet volna elém ugyanekkorra sebességnél és én vész fékezem.

Kinek mi a véleménye esetleg a KRESZ ír-e róla valamit ?

2012. júl. 10. 20:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
van neked jogsid?
2012. júl. 10. 21:04
 2/16 anonim ***** válasza:

MINDIG az a hibás aki hátulról bele megy az előtte lévőbe.

Ez így van,és ezt nem kell túl bonyolítani,..A követési távolságot minden körülmények között be kell tartani.

2012. júl. 10. 21:05
 3/16 anonim ***** válasza:
Ez így van, mindig az a hibás, aki hátulról érkezik. Ugyanakkor ha bebizonyosodik, hogy Te indok nélkül vészfékeztél, akkor Te is lehetsz hibás.
2012. júl. 10. 21:37
 4/16 anonim ***** válasza:
Így van. Kreszben is benne van, követési távolság címszó alatt.
2012. júl. 10. 21:37
 5/16 anonim ***** válasza:
Igen, de az indok nélküli vészfékezést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani. Talán csak akkor, ha beismered.
2012. júl. 10. 21:40
 6/16 anonim ***** válasza:

Lényegtelen hogy indokoltan vészfékezett-e. A követési távolságnak pont az a lényege, hogy ha vészfékeznek előttem akkor is meg tudjak állni.

AZ indokolatlan vészfékezés más téma.

2012. júl. 10. 21:43
 7/16 anonim ***** válasza:
Ő a hibás a balaesetért. De ettől függetlenül téged is megbüntetnek, mertz indokolatlanul vészfékeztél.
2012. júl. 10. 23:24
 8/16 anonim ***** válasza:
Ha az ütközés hátulról ér, egyértelmű a helyzet. Ha viszont már nem pont hátulról, akkor 50-50-re hozzák ki. Te kanyarodtál, de nem győződtél meg róla, hogy előznek e, a másik meg nem tartott elegendő követési távolságot.
2012. júl. 10. 23:25
 9/16 anonim ***** válasza:

Gyanúm, de csak gyanúm, hogyha „viccből” vészfékezel, baleset lesz, valaki megsérül, alaposan vizsgálni fogják a fékezés okát. Ha kiderül a kis tréfád, akkor bizony akár börtönbe is kerülhetsz (súlyos sérülés esetén). A féktávolság be nem tartásának oka pont olyan nehezen bizonyítható, mint a te fékezésed. A szándékosság felmerülhet pl. a tolásként emlegetett művelet során. De lehet előzésre való felkészülés is, s utóbbi szabályos is lehet.

------------

Hallgattam régen egy Amerikában játszódó rádiójátékot. Egy kamionosról szólt. Egy útszakaszon, ahol lazán gyorshajtott mindenki, a zsaruk azt játszották, hogy beálltak szorosan a kamion mögé, s lesből készültek a vadászatra. A főszereplő beszerelt magának a padlóba egy tükröt. Ebben látta a zsaruk kocsiját. Aztán amikor fel is tűnt az egyik, jól odalépett a gázra, majd hatalmasat satuzott. A rendőrök meghaltak. Nem volt bizonyítható a szándékosság. Előbb röhögött magában, de aztán pár nappal később öngyilkos lett.

2012. júl. 10. 23:50
 10/16 anonim ***** válasza:
8: nem teljesen egyértelmű, mert pl. a tolós baromfiak el szokták játszani azt, hogy amikor kifér, leelőz, bevág eléd, majd fékez. Hát ez a ráfutás nem az a ráfutás lenne.
2012. júl. 10. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!