Ha egy jármű tol hátulról, én hirtelen befékezek, és belém jön, ki lesz a hibás?
Szitu: 90-nel, 95-tel haladok lakott területen kívül, főúton (vagy lakott területen belül 50-55-tel), a türelmetlen állatja pedig kilométereken keresztül 1 méterrel a kocsim mögött jön. Indexelek jobbra, tessék, előzzön meg, menjen a francba, ha ilyen hasmenése van, de csak tol tovább. Betelik a pohár, befékezek, mire logikusan belém szalad...
Mi történik (azon kívül, hogy a kocsim hátulja összetörik)? Kié a felelősség, és a kártérítés terhe?
Ha szalad a kutya az úton akkor elkell ütni ilyen esetben. Nem minimum két ember és két kocsi épségét veszélyeztetni.
A rendőrök se hülyék ám. Mindenféle hülye mesét nem vesznek be.
Mellesleg teljesen jogosan büntetnék rommá azt a hülye fejedet! Oké, hogy bunkó dolog tolni le valakit az útról, de ami benned felmerült az túlmegy minden határon.
Tolni valakit több mint bunkóság: veszélyes. Ha pl. egy kisgyerek ugrik elé, akkor is azt mondod, üsse el, mert a paraszt túl közel megy mögötte? Ugyan már!
Kérdező: annyit kell mondanod, úgy láttad a szemed sarkából, valami eléd szalad, és reflexből fékeztél. Lehetett kutya, macska vagy gyerek, nem számít, nem volt időd mérlegelni.
Azonban azt jó, ha tudod, hogy ha befékezel és megtolnak hátulról, jó esélyed van arra, hogy keresztbefordulj, vagy átcsússz a szembe sávba vagy az útmenti árokba. Veszélyes, ha tolnak hátulról, de az még nem baleset. Ha befékezel, az már az, és nem tudhatod, hogy élve kerülsz-e ki belőle.
Ilyen esetben engem nem szokott érdekelni mi történik mögöttem, ha akar a lyukamba is benézhet!
Ha téged nagyon zavar, akkor kapcsold fel a hátsó ködlámpát! Azt fogja hinni, hogy fékezel és lemarad, de nem csinálsz balesetet!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!