Ha egy tilosban parkoló autónak tolatás közben letöröm a visszapillantó tükrét, akkor csak én vagyok a hibás?
A történet szempontjából lényegtelen, hogy hol parkolt. Kárt okoztál az álló járműnek, ezt a kárt a kitöltött papírok alapján a biztosító megtéríti neki.
Ha lett volna rendőri intézkedés, az más lapra tartozik, hogy miután elismerted a felelősségedet -hiszen az vagy-, az intézkedő rendőr a sérült jármű vezetőjét megbírságolja a tilos helyen való megállásért/várakozásért.
#3/3
Dehogyisnem okozhat....autópályán pl a leállósávban..
Tévedsz, nem ő lesz a baleset okozója, hanem aki belehajtott.
Még ha az autópálya kellős közepén állsz is meg, a balesetért felelős az lesz, aki nem megfelelően megválasztott sebességgel haladt, és nem tudott megállni/kikerülni.
Tudniillik mindig olyan sebességgel kell haladni, hogy a belátható útszakaszon felbukkanó esetleges akadályt el tudd kerülni/meg tudj állni előtte.
Ezt szerintem már inkább hagyd a francba.
Ha időben észrevetted volna,hogy tilosban parkol szóforgatással nyerő lennél,de így már nem voltál tisztában a tilalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!