Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi képen látható parkoló autóról?

Figyelt kérdés

[link]

Nem szabálytalan?

2011. máj. 11. 16:59
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Ja, nem arra gondoltam, hogy elsőbbséget kell adnia parkolás közben, hanem arra, hogy a kereszteződést 5 méterre szabadon kell hagyni. Vagy nem? A tábla csak azért van bekarikázva, hogy észrevehető legyen, ugyanis eléggé kiesik a kép szélére.
2011. máj. 11. 17:02
 2/17 A kérdező kommentje:
És persze a piros autóról van szó.
2011. máj. 11. 17:02
 3/17 anonim ***** válasza:
51%
Valamilyen szinten akadályozza a kereszteződés beláthatóságát, de nemtűnik egy forgalmas környéknak a kép alapján. Remélem nem egy unatkozó mindenkit feljelentgető ember vagy...
2011. máj. 11. 17:06
 4/17 anonim ***** válasza:

Valóban szabálytalan, de ha kb. 2 méterrel előrébb állna már talán beférne az 5 méterbe, mert a metszéspont kb. a tábla árnyékánál van!

Gondolom valami paneldzsungel parkolójában készült a kép, ahol mint tudjuk kevés a parkolóhely, és mindenki oda áll, ahová tud úgy, hogy a többieket ne akadályozza a közlekedésben! Nem szép, de ez van!

Néha a közteresek lecsapnak egy-egy ilyen helyre, és végigbírságolják, aztán megy minden tovább.

2011. máj. 11. 17:22
 5/17 anonim ***** válasza:
12%

Nem,nem szabálytalan.

Azon felül rajtad kívül senkit nem zavar.

Sem a forgalmat sem a láthatóságot nem befolyásolja.

Ha útburkolati jelek volnának felfestve (de nincsenek!) akkor az parkoló de legrosszabb esetben is forgalomtól elzárt terület lenne.

2011. máj. 11. 17:24
 6/17 anonim ***** válasza:
A "kereszteződés" fogalma pláne pontosítható határai erősen kérdőjelesek a kép alapján,a tábla nem egy sarokra van kitéve. Én is simán odaállnék aztán legyintenék arra akinek ez fáj.
2011. máj. 11. 17:29
 7/17 A kérdező kommentje:

Nem, nem akarok senkit feljelenteni, nem vagyok az a fajta. Még soha senkit nem jelentettem fel semmiért. Egyszerűen elgondolkodtatott, hogy miért nem áll előrébb, ha parkolni akar, főleg, hogy szerintem igenis szabálytalanul áll ott, ahol most. Mellesleg a környéken (értsd: 100 méteren belül) három helyen is épült parkoló az utóbbi 1 évben, azokban mindig van szabad hely.

17:29-nek: Attól, hogy a tábla nem sarokra van kitéve, még egyértelmű a kereszteződés fogalma, legfeljebb te már nem emlékszel rá. Lapozd fel a KRESZ-könyvet.

U.I.: Gyerekek! Csak kérdeztem valamit, nem én vagyok maga a gonosz.

2011. máj. 11. 18:14
 8/17 anonim ***** válasza:

Ha szigorúan a szabályok szerint nézzük, akkor igen, szabálytalan, hiszen 5m-en belül áll.

Viszont ha életszerűen szemléljük a helyzetet, akkor nem zavarja a beláthatóságot, senkit nem akadályoz, nincs ott zebra, így szerintem nyugodtan állhat ott.

Ha esetleg egy ilyen kocsit bármilyen hatóság is megbírságolna, az nyeljen sünt! Azt hiszem a legszabálytalanabb és legrosszabb helyen állók listájában ez a kocsi kb. az utolsó helyre kerülne. Hajdú szintjétől még nagyon messze van hála istennek.

Mellesleg: de sok időd van hogy ilyenekre ráérsz...

2011. máj. 11. 19:50
 9/17 anonim ***** válasza:
Nézzétek meg a kressz könyvet, itt meg lehet állni.
2011. máj. 11. 19:56
 10/17 A kérdező kommentje:

"Mellesleg: de sok időd van hogy ilyenekre ráérsz..."

Csak 8 órában dolgozom, beb*szna, ha nem férne bele a délutánba egy fénykép meg egy kérdés a gyakorikerdesek-en. Ennyi időd neked is lenne, hiszen most is van, hogy itt olvasgatsz meg írogatsz.

2011. máj. 11. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!