Tilosban parkoló autók ellen lehet fénykép alapján feljelentést tenni?
Én is kíváncsi volnék a válaszra.
Csak felmerült bennem egy dolog. Hogyha civil ember által hozott fotó bizonyítékként szolgálhat, hogyan ellenőrzik a fotó hitelességét? Nekem szakmám a fotókkal való dolgozás, és - bár nem egyszerűen -, de némi odafigyeléssel rá lehet retusálni egy járművet egy képre úgy, hogy csaknem teljesen realisztikus legyen. Beleértve az árnyékokat, autó oldalán az új környezetnek megfelelő tükröződéseket, autó visszaverődése a saját környezetéről stb. Az apró, alig látható eltéréseket egy szakértő még kiszúrhatná a kép digitális változatáról, de egy másodosztályú fényképautomata homályos nyomtatásáról egy rendőr szerintem nem fogja megállapítani.
Akkor hogy is van ezzel?
Szerintemnem fogadják el bizonyítékként, mivel gondolom a fényképezőgép, amivel lefényképeznéd nincs hatóságilag hitelesítve. És ez sokat számít!
Sok precedens értékű per született régebben a parkolótársaságok ellen is, mivel a kis kompaktjuk nem volt hitelesítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!