Ha egy jármű tol hátulról, én hirtelen befékezek, és belém jön, ki lesz a hibás?
Szitu: 90-nel, 95-tel haladok lakott területen kívül, főúton (vagy lakott területen belül 50-55-tel), a türelmetlen állatja pedig kilométereken keresztül 1 méterrel a kocsim mögött jön. Indexelek jobbra, tessék, előzzön meg, menjen a francba, ha ilyen hasmenése van, de csak tol tovább. Betelik a pohár, befékezek, mire logikusan belém szalad...
Mi történik (azon kívül, hogy a kocsim hátulja összetörik)? Kié a felelősség, és a kártérítés terhe?
lassíts le szép lassan. indexelj. nem olyan hülye, h 20szal menjen mögötted.
nem kell ily módon másokat nevelgetni. szívasson mást, de ne téged. asszertív voltál, nem okoztál balesetet, ő is mehet a dolgára.
én tuti nem szoptatnám magam egy ilyen idióta miatt.
ha valaki a valagamba van tapadva, így szoktam cselekedni, még nem volt belőle balhé.
Hagyjuk már, hogy övé a felelősség! 100%-ban a hátul jövő a hibás, akármilyen indokkal fékezett! Neki olyan követési távolságot kell tartania, hogy bármi esetben meg tudjon állni.
A másik seggében autózókat, meg irtani kéne. Én is szoktam játszani hátsó ködlámpával, lassítgatással, féklámpa villogtatással, de sajnos nehezen taníthatók az ilyen köcsögök.
"Istenem! Mennyi hülye ember van az utakon...:("
Sajnos így van. Mindennap találkozom több olyannal is, aki nem tud olvasni, ezért a KRESZ-t sem ismeri, és hajmeresztő manőverekkel veszélyezteti a többi autós épségét. Jót röhögök azokon, akik eszeveszetten előznek (90-es max. megengedett sebesség helyett 130-cal), aztán a következő településen, vagy pirosnál találkozunk. Tényleg nagyon megérte kockáztatni...
Tegnap 19:15
"Kérdező: annyit kell mondanod, úgy láttad a szemed sarkából, valami eléd szalad, és reflexből fékeztél. Lehetett kutya, macska vagy gyerek, nem számít, nem volt időd mérlegelni."
Itt a lényeg. Én is azt mondom, hogy teljes mértékben a mögötted haladóé a felelősség. Már csak amiatt is, hogy ha Isten ments, tényleg kiugrik egy gyerek, és te még épp valahogy megállnál, mire a mögötted levő beléd jön, tolni kezd, és emiatt ütöd el a szerencsétlent.
Viszont abból a szempontból is meg kell fontolni a dolgot, hogy hiába ad a törvény neked igazat, ha a másik autóból kiszáll egy 2 méteres gorilla, és beletapos az árokba. Mert azért ha olyan állat, hogy ennyire rádkattan, akkor erre is látok esélyt. Utána meg mi jön? Rendőrség, bíróság, tárgyalások, csomó cirkusz.. kinek kell az?
Én is voltam már hasonló helyzetben, kedvemtől és szituációtól függően cselekedtem, de egyik szemem mindig a tükrön lógott, hogy lássam, mit hogyan reagál a másik. Legtöbbször visszalassulok, jobbra sorolok, amennyire lehet, és villantok neki, hogy menjen. Ha nem teszi, és továbbra is nyomul, akkor ködlámpát kap, vagy esetleg bevillantok a vészjelzővel, és megérintem a fékpedált épp csak annyira, hogy kigyúljon a lámpám. Ez szinte mindig beválik, esetek felében normálisan kezdenek követni, esetleg az első lehetőségnél leelőznek.
Ilyet ne csinálj, hogy szándékosan befékezel! Tudom, idegesítő a dolog, mert velem is nap mint nap megtörténik a dolog, hogy úgy a sarkamban van egy paraszt, hogy a visszapillantóból ki tudom venni hogy van egy pattanás a szeme fölött.
Fel szoktam magam húzni, volt hogy azt mondtam esküszöm megállok és kiszedem a kocsiból, de mellettem volt a barátnőm és lebeszélt, meg akkor engem büntetnének meg.
Azt szoktam csinálni, ha látom hogy siet, akkor lehúzódik, leveszem a gázról a lábamat, és villantok neki egyszer egy jobb irányjelzőt, hogy mehet.
Van a másik eset amikor folyamatosan jönnek szembe, ellátni 3 km távolságban, látni a szembe jövő kocsisort de akkor is a seggemben van, hiába van előttem is 30 kocsi. Az ilyeneket viszont nem értem. Ilyenkor szoktam azt, hogy ha mondjuk 50 a megengedett tempó, lelassítok 30-ra, aztán csak tötymörögjünk, idegeskedjen ő is.
Pedig nem vagyok egy mazsola típus, de a sebességhatárokat be szoktam tartani, mert egy részt nem véletlenül vannak, másrészt pedig nincs fölösleges 200 ezrem a büntetésre.
Szándékosan balesetet okozni őrültség, mert nem biztos, hogy végig az irányításod alatt maradnak az események. Addig oké, hogy egyenes irányban beléd száll, de hogyan tovább? Keresztbe fordul-e valamelyik jármű? Leszalad-e az útról? Ütközik-e másik járművel, gyalogossal? Ha nincs bekötve, nem szenved-e súlyos fejsérülést ő vagy az utasa?
Sokan nagyon biztosak abban, hogy ilyenkor kizárólag a hátul jövő a felelős. Igen ám, de a hirtelen fékezést is meg kell indokolni, ha eljárásra kerül sor. A kutya, macska, stb. nem biztos, hogy bejön, mert lehetnek az esetnek szemtanúi.
Én egyrészt negligálom az ilyen parasztokat, csak előre nézek és amíg tényleg nem kényszerít rá semmi, nem fékezek hirtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!