Pontosan miért kell a kerékpárosnak leszállni a zebra előtt a bicikliről és áttolni azt?
Azért, mert az úttestre keresztirányú forgalom csak gyalogos lehet és minimalizálni kell az átkelésnél a veszélyhelyzeteket mind az úttesten haladók felől, mind az úttesten átkelők felől.
A felfestés csúszik, biciklis eldobja rajta a biciklit (két keskeny gumikerék nem sokat tapad vizes körülmények közt) és nyakát töri. Nem lehet mozgatni és áll miatta a forgalom.
De a sebesség is jelentős szempont, ha egy gyalogos zöldhullámban ér oda egy biciklis szinte biztos, hogy nem fog szétnézni, mi megy az úton, csak megpróbál tovaszáguldani. Nem-lámpás átkelőknél meg sok helyütt nem látni a távolról közeledőket, szóval rengeteg veszélyforrást rejt magában a zebra, ezélt célszerű a gyalogosok tempójára csökkenteni a keresztirányú forgalmat.
Köszönöm!Az egyetlen zebrán,ahol át kell mennem bicajjal,általában többnyire csak én vagyok,esetleg még egy-két ember.Mindig megállok a bicajjal,amíg átengednek(de nem szállok le)majd gyalogos tempóban átkelek a két méter hosszú zebrán.Ha gyalogosokkal kelek át,mögöttük maradok,vagy a szélen kerekezek,távol tőlük.
Persze bármikor történhet probléma,ezt belátom.
Én bizony nem engedlek át a gyalogátkelőhelyen amíg a feneked az ülésen van!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!