Miért van az hogy az öregek kb 60év felett vezethetnek?
Rengeteg baleset van az ö hibájukbol eredöen!
Figyelt kérdés
kiegészitve:mást sem látok mint a kisöregeket autóban vezetni, ez még nem is lenne idegesitö ha meg nem gondolná magát aztán hirtelen (index meg minden nélkül)lefodul egy kisutcába,tempója a városba sem éri el a 30-40et(Tisztelet a kivételnek!!!!)és azért mégvalami, ha én ilyen korban lennék letenném az autót mások biztonsága érdekében!ti erröl mit gondoltok?
én ezt a kérdést azert kérdeztem(nem azert h a fiatalok védelmére kelljek)mert szerintem az ilyen 7végi szerencsétlen soförök miatt van általában karambol!ez teljesen mindegy milyen korosztály!az öregek azert szerepeltek ebben a kérdésben mert ha kapnak egy rohamot vagy akármilyen problémát akkor máris ott a gond!a fiatalokról meg annyit hogy nem ültetném méregdrága sportautókba,mert az is egy baj forrása!
2009. jún. 30. 16:52
12/18 anonim válasza:
Nekem nem magával a korral van bajom. Inkább azzal, hogy szegény kisöreg szombaton és vasárnap veszi elő a féltett kis autóját. Eltötyög vele, de ha olyan szituba kerül, akkor kész, megáll, leblokkol, nem tud gyorsan reagálni. Ha pedig a kisvárosból bekerül a nagyvárosi forgalomba, látszik rajta a pánik, szorítja a kormányt, a tükörbe se pillant, annyira előre koncentrál.
Természetesen tisztelet a kivételnek, apukám is 50 évesen tette le a B kat. jogsit, és nagyon jól vezet. Szerintem 60 fölött is jól fog. Aki évekig vezetett, együtt változott a "közlekedési világgal", az autókkal, azokkal semmi probléma.
2009. jún. 30. 17:50
13/18 anonim válasza:
Szerintem nemcsak a fiatalokkal van a baj az hogy valakinek van önuralma az korosztálytól független.Attól hogy valaki 17 éves attól lehet anyi esze hogy nemnyomja a kocsinak ha nemlehet.Én 17 vagyok 1 hónapja van jogsim valoszinüleg nem rutinból vezetek de nemis félek a közlekedéstől ha kell egyedül is bemegyek városba és nincs gondom a vezetésel .Tanuló táblám sincs mert sokszor más kocsit vezetek .Nem hajtok gyorsan 90 es táblánál 80 al megyek de az ilyen 30 as táblától énis hülyét kapok sokszor értelmetlen.Nem rutinból vezetek de megvan az egéséges önbizalmam és ha menni kel megyek nem tötyörögök.Szerintem az 1 hónapos jogsival ( előtte is vezetem kocsit ,motort midet) jobban vezetek mint sok 25 év feletti hölgy aki fél a vezetéstől.Bárhova beparkolok ha kell.Van egy barátom 18 éves 14 éves kora óta jogsi nélkül vezettet Pesten nem kicsi 2.5 ős kombi Opel ómegát és a gyereknek iszonyatos rutinja van csak az a baj vele hogy valami van az idegrendszerével és van hogy nem veszi be a gyógyszerét és felpörög ( aszem hiperaktív)és akor ami a csövön kifér volt hogy 210 el 70 es táblánál és a gyerek nem tudja megállítani magát .Én nem vinném fel a korhatárt hanem alapos Pschihologia vizsgálatot és orvosi alkalmasságit végeztetnék ahol kibuknának a gátlásos beteg hiperaktív felelőtlen emberek.Sajnos nálunk az orvosi alkalmassági vizsgálat is anyiből ált hogy bejőt a nő egyenként hívót mindenkit szóban 1-2 mondatban megkérdezte nincs e valami égéségi panaszom az lepecsételte hogy alkalmas.Így nem lehet csinálni l.Mondtam neki hogy milyen jól keres kb 20 perc alat 10-15 ember vizsgált szóban a csoportból közel 100 ezer.Ja és csak egy váltáskát hozót semmi műszert.Vérnyomást sem mért szemet sem nézet semmit .Szóval aki a korhatár emelést támogatja annak előbb az alkalmasságit kéne támogatni szerintem sokan kibuknának.Sajnos a rohanó életmód is közrejátszik mert ha valaki késik a munkahelyéről sokszor egyből kirúgják pl én ha elkések 2000 ezret levonnak a fizetésből szóval ha menni kell időre akor menni kell és nyomom neki.
2009. jún. 30. 22:08
14/18 anonim válasza:
teljesen igazad van, sokakl szigorúbb orvosi kellene. Én nekem még nincs 1 éve jogsim de már 20.000 km körülit vezettem főleg városban, és azt tanácsolom hogy lehet önbizalmad, de 1 hónap alatt még sok olyan dolgot nem láthattál, amik próbára teszik a vezetési képességeid, úgyértem ráadásul jó idő van meg minden, én sem vagyok még pro, te se gondold azt hogy nem érhet meglepetés! (elédugró nagymama / betolják a babakocsit amikor zebra sehol, körforgalomba ott jönnek be ahol te ki akarsz menni és ha nem satufékezel akkor nekedjön, idióta kamionos 50-es tábla után 90-es megtolja a kocsid meg hasonlók. Szóval azért csak légy résen :)
2009. jún. 30. 22:35
15/18 anonim válasza:
Nagyon nincsen igazad! A legtöbb baleset a fiatal suttyóknak köszönhető! Mert nulla rutinnal azt gondolják, hogy az autó arra való, hogy legyorsuljuk a mellettünk állót, mindenre figyelnek, csak előre nem, elsőbbséget nem adnak meg, sokkal fontosabb az út szélén tipegő miniszoknyás lányoknak kiüvölteni vagy kilógatni a fejüket az ablakon. Túl nagy a talpuk, és ha balesetet okoznak, nagyon-nagyon sok esetben nem ők sérülnek meg.
Nem adnék 22-23 év alatt jogosítványt!! Csak annak, akinek a munkához szükséges lenne! Az iskolába járjanak busszal!
2009. júl. 7. 11:57
16/18 anonim válasza:
Én egy bizonyos életkor felett évente kötelezővé tenném, h elmennyenek és megmutassák, h tudnak vezetni..
2010. júl. 15. 20:36
17/18 anonim válasza:
akkor én a fiatal suttyókat is elküldeném évente, hogy megmutassák, hogy SZABÁLYOSAN tudnak vezetni. mondjuk jól megfizetett, megvesztegethetetlen vizsgabiztosokkal, mindjárt máshogy festene a dolog apuci fiánál ;)
2010. júl. 15. 21:18
18/18 anonim válasza:
én jobban félek a 8 általános nélküli sofőröktől, mint a kisöregektől.
Egyébként nem lenne rossz ötlet időnként orvosi alkalmassági vizsgálat nekik, de nem szabad eljutni addig, hogy ne tudjon sehová sem elmenni emiatt és csak otthon ücsöröghessen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!