Akiknek drágább, neves márkás autójuk van, azok miért vezetnek kicsit keményebben?
Nem akarok általánosítani!
De, azt vettemm észre, ha akinek BMW, Mercedes, Auudi, meg ilyen neves, márkásabb nem átlagos autójuk van, azok elég gyorsan vezetnek, száguldoznak, ha megyek 60nal, akkor jönnek mögöttem szorosan, amíg meg nem tud előzni, és akkor elhúz. Ez nem baj, mert legalább nem tartom fel. De, van amelyik nem akar megelőzni, hanem jön mögöttem 6-7 méterre percekig, ha lassítok, Ő is, Ha gyorsítok, Ő is, de nem előz meg.
Most az ilyen autósok azért vezsnek ilyen autót, mert hogy ezzel menőzenek, vagy akinek Suzukija van, az is gyorsulgat vele, csak az nekem nem tűnik fel?
"De, van amelyik nem akar megelőzni, hanem jön mögöttem 6-7 méterre percekig,"
mivel általában trafipax veszélyhelyzetekben sokan leragadnak egy másik autó mögé...
Ez szerintem nem autómárka kérdése: nekem Fordom van és mégis szeretek gyorsan menni, előzni, ráadásul szoktam is. Ha eleget vezetsz gyorsan, akkor hozzászoksz, ugyanaz a tempó egyre lassabbnak fog tűnni, úgyhogy jobban tolod neki, csak hogy ugyanazt érezd. Ez egy motoron sokkal inkább kijön az emberből, de autónál is ugyanez történik.
Akik így vannak ezzel, azok közül olyasvalakik tűnnek fel, akik alatt van olyan autó amivel csinálhatják ezt. Én is közlekedtem 1.1-es Trabival és 1.3-as régi Swifttel (sőt, WagonR+-szal is), ott ha nagyon toltam sem tűntem ki a forgalom ritmusából, esetleg akkor ha véletlenül elkezdtek sikítani a kerekek mert eltúloztam a kanyarvételi sebességet.
A mostani gép sem egy sportos kocsi (1.6, Diesel), de lepadlózás nélkül előzhetek 2-3-4 autót egyszerre; jobb a futómű, így esetleg élesebben vágok ki a másik autó mögül; rendes és új gumik vannak rajta, így nem kell annyira tartanom a megcsúszástól mintha tükörradiálokat használnék.
(nem, nem szoktam másokat veszélyeztetni, akkor előzök ha van elég hely satöbbi)
"Most az ilyen autósok azért vezsnek ilyen autót, mert hogy ezzel menőzenek" << ez teljesen rossz megközelítés.
Én mindig nagy és kényelmes autót szerettem volna venni. Volvo S80 tulaj lettem. Az utazási kényelem össze sem hasonlítható egy alsó/alsó-közés kategóriás autóval.
Mivel viszonylag erős ( 272 LE ), közepebb gázzal indulva, már szinte mindenki feltart :) A nagyobb beltérnek és a zajszigetelésnek köszönhetően, kevésbé érezni a sebességet. 180-200as tempóban normál hangerővel lehet beszélgetni a kocsiban. A fogyasztása sem nő horrorisztikusan a sebesség növekedésével,klíma nélkül 200-nál megelégszik 12-13 literrel ( üresen 1700 kg az autó ). Ha beleülsz egy ilyen kocsiba ( és a nem nézed a sebességmérőt ), az 50 helyett 80 fel sem tűnik.
Igazából a felső-kategóriás autót vezetők nagy része nem menőzésből "nyomja" ( nem is kell nyomni, nekem 3600rpm a 200km/h ), hanem mert megszokta a tempót.
Igazából ez leírva nem adja át ugyanazt, mint ahogy élőben "meg lehet élni", ezt ki kell próbálni.
A menőzős kategóriába inkább azok tartoznak, akik a prémium márkák régebbi modelljeit veszik meg , mert azzal lehet villogni a haverok/diszkó/tökömtuggya mi előtt.
( mielőtt jönne az osztás, hogy notórius gyorshajtó és b*zi/k*csög vagyok, nem szoktam száguldozni )
ez egyáltalán nem törvényszerű, nekem is audim van, de városban és általában közúton higgadt öregúrként vezetek. :) még akkor is megállok a gyalogosoknak, ha nincs zebra, ha látom, hogy nagyon át akar menni. soha nem tolok senkit, kiengedem a buszt az öbölből, vagy ha valaki ki akar állni, nem agresszívkodok, gyorshajtok, parasztkodom.
természetesen szeretem én is megcsapatni néha, ezt évi párszor szerencsére a német autópályákon meg tudom tenni, annyi elég is.
Mazda6 tulajok vagyunk, nem igazán középkategóriás autó.Én pl szeretem a sebességet, de a párom is.Igaza van sokaknak:Úgysem érted milyen ez amíg ki nem próbálod.A balesetes autók suzukik, opelek renaultok.Tudod miért?Mert erre futja.Ezekhez olcsó az alkatrész, a műszaki, a gumik, minden.Aki manapság balesetet okoz, szinte sosem felsőkategóriás autóban ül.És hogy a kérdésedre válaszoljak:Nem keménykednek.De ezekre az autókra eleve figyelsz.Mert szépek, elegánsak, tudod róluk hogy gyorsak, és azt kapsz amit vársz.Gyorsak.Ugyanakkor a halálos balesetek nagy része 60-70 km/h sebességnél történik,figyelmetlenség miatt.Nem 180-200-nál a sebesség miatt.A gyorsaság egy "menő" autóban nem egyenlő a felelőtlenséggel.Ezeket a kocsikat arra gyártják hogy gyorsan is biztonságosak legyenek, mint egy 1.3 punto pl.
És kedves pupilla:
Azt hiszem te vagy az,aki ha lát egy ilyen autót, a sárga irigység még a napot is elsápasztja körülötted.e vagy az, aki beülsz az 1.3-es suzukidba, megpróbálsz vele úgy menőzni mint mi a Mazdában-Volvóban-Audiban-stb és lila fejjel figyeled amikor egy ilyen menő autóban ülő állva hagy 120-nál miközben 3 ujját mutatja, mondván:Még van 2 fokozat!:P
Épp ez fogja egyszer azt okozni hogy TE mész az árokba fát vágni a kocsiddal és mi lassan elhajtunk melletted a menő autónkkal!
Egészségedre kedves pupilla:)
És nekünk meg egészségünkre a Mazdát Audit Volvót Mercit stb-t:)
Utolsó: maximálisan egyetértünk. Csak 1 apró megjegyzés...ne haragudj, nem bántani akarlak, de a Mazda6 pont, hogy középkategória :)
Nincs benne semmi prémiumság, ettől eltekintve nekem is tetszik, szeretem, jó autónak tartom.
Nem bántottál meg:)
Én is ezt gondoltam, de próbáltam már SAAB-ot, Audit és belülről ugyanaz sőt a hangszigeteltség is.És az ára is(bár nem ez dönt egy autó kategóriájáról)
És még egy adalék pupilla barátunk sárga színéhez:Jövőre Touareget szeretnénk venni mert kell a két kocsi és mert ez tetszik:)
Komolyan bőszít mikor akár a Tesco parkolóban is hallom a passat és volvo audi autók mellet elsétálók szavait:Ezek sem dolgoztak meg érte!De igen kedves berzenkedők!Csak tanultunk munka előtt annyit hogy megvehessünk ilyen autót is a fizunkból és nem hitelből.Teszem hozzá, a legtöbb aki ilyen autót vesz hitelből, tudja is fizetni.Sokkal több opel és hasonló autó van a bankoknál lefoglalva mint a "menők"...
No jó éjt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!