Miértnem limitálják az autók végsebességét 130 km/h-ban?
teljesen jogos a kérdésed,de......
de és utána sok-sok mindent lehetne írni
Akkor inkább már kötelezővé tenném a Tachográf beszerelését mint a kamionokba....
És szépen kiolvasná a rendőr hogy mennyivel ment.
Bár azt is ki lehet játszani......
Miért kéne? Mi bajod azokkal akik 270 el hasítanak?
Nem neked küldik a csekket, hanem nekik?
Irigy vagy, hogy ők tudnak és mernek repeszteni vagy mifene?
270-el nagyobb a valószínűsége hogy balesetezik lehet éppen veled..... :-(
Főleg így télvíz idején.
Két okból nem limitálhatják: az egyik, hogy például Németországban annyival mész amennyivel akarsz, a másik, hogy vannak olyan forgalmi helyzetek, ahol a biztonság érdekében kicsit jobb ha feljebb gyorsítasz (ha például 130-al előzöl az autópálya belső sávjában egy nálad lassabb járművet és hirtelen feltűnik hátulról valami barom 190-el, akkor jobban teszed, ha kicsit odalépsz neki és elengeded az illetőt).
Utolsó: az emberek nagyrészének az a baja a 270-el száguldozó beképzelt, mercis/bmws/audis stb. autósokkal, hogy potenciális veszélyforrások és a többi autós életét veszélyeztetik.
Autópályán, ha olynako a forgalmi viszonyok, akkor nem egetverő a 200as tempó. Ha épp nincs forgalom , akkor simán lehet 200ra ( vagy fölé) kapcsolni a tempomatot(persze ez súlyos szabálytalanság). Az viszont szerintem kijelenthető, hogy aki 2 kilóval repeszt a belsőben az:
-rendelkezik olyan autóval amivel ez megvalósítható ( nagy motor, komolyabb futómű, menetstad, több légzsák ect.. )
-az ilyen sokkal jobban figyel, mint a közlekedés többi résztvevője.
Ilyenkor a legnagyobb veszélyforrás, ha a külső svban haladó nem tudja felmérni, mennyivel is jönnek a belsőben, és elémászik féktávon. Ez villogással sem kivédhető, mivel akkor is van olyan b*zi, aki csak azért is elédmegy ...
Ha olyanok a forgalmi és útviszonyok, hogy ezt a tempót lehetővé teszik, engem nem zavar, ha valaki elrongyol mellettem. Nekem is sikerült már annyival menni, mindenki túlélte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!