Simsonba a 17-es lánckeréknél nem húz jól csak végsebességet növel? Ti hanyas lánckereket ajánlottok úgy hogy még azért jöjjön, , keróra"is és menjen is:D?
Hát 17-es az egy erős 70-esnek való.
Nemtom ebben a lánckeréktémában nem vagyok otthon, de azt tudom, hogy a 17-est a végsebességre kihegyezett 70-esek használnak
Nekem 15-ös volt és nem állt ki egykerékre, 60-65-el ment.
13-assal elvileg már lazán kikapod egykerékre de azzal gyorsan nem fogs menni, szal akkor rakj bele kisebbet ha csak egykerekezésre használod a motort vagy terepezésre.
Attól függ hanyas váltód van.Nekem gyári 3-as, úgyhogy én is ezzel a problémával szenvedek.a 17-est alig bírja el, a 14-essel meg túl hamar leforogja a sebességeket.
Ezért váltottam most 4 sebességesre, azt 16-os lánckerékkel fogom használni, bár már 60-as hengerrel.
Én a 15-öst ajánlom neked, feltéve, ha 50-es a géped.
Hello!
Simóm van már 1000 éve:) De mint ez is minden attól függ, hogy mire akarod használni...
Ha erdőbe, esetleg erre, hogy szétnyírd, stunterkedni, fighterkedni akkor én is a 13-masat ajánlom, de úgy emlékszem valakinek volt 12-es is... Bár lehet, hogy azt esztergáltatta...
Ha úton is és lazább terepre is, de azt akarod, hogy legyen benne erő is ( már amennyi egy simsonban van :D) Akkor a gyári áttétel a jó ( 14-15-ös)
Ha pedig úton akarod használni, esetleg napi 20-30 m-t megtenni és nem számít, hogy mennyi erő van benne, csak legyen negyedgázos átlagsebessége 50-60 akkor a 16-os 17-est ajánlom... ( egyébként a 17-es a 70est is elég jól "legyengíti"...)
Nekem most a gyári simón 17-es van... csak úton használom, én már megnyugodtam a simson téren... nekem nem kell hogy 4.5 LE helyett 5 v 5.5 LE legyen benne :D... Túrázgati szoktam vele 15-20 km messzire... ha többen megyünk általában az emelkedőkön lemaradok, de az egyenesben vagy enyhe lejtőn visszahozom semmilyen eröltetés nélkül...
Igazából így tényleg elég gyengus a simó, de aki erre használja, vagy az alföld kellős közepén lakik annak ez kell :D Én a Börzsönyben lakom, Ide ink kellene egy 15-ös de a 17-essel is vígan közlekedem... max vissza 3. és akkor ott megy jól:)
Az meg hogy jöjjön keróra... simónál ink rajtad függ mert a motor minimális erővel rendelkezik:D Én 16-ossal fel tudtam venni... de már nem próbálkozok szegénnyel ink a nagyobb motorral:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!