Ilyen méretű a gumi rajta, pontosan ilyen téligumit kell vegyek, vagy miben térhet el a méret?
A pótkerékre is kell venni vagy azzal mi a helyzet?
Kösözönöm a válaszokat
2011. okt. 1. 19:13
1/10 anonim válasza:
Maximum 185 széles lehet, mert nem fér el több ha jól tudom. Magasságra amilyet akarsz, de télre is jó a 70-es R13-mas kell, mert akkora a felnid. Nekem is astra f-em van és azon Mischlein 175/70/R13-asok a téliek és bőven jók.
2011. okt. 1. 20:44
2/10 anonim válasza:
Ha ilyen méretű, akkor ilyet vagy ennek valamelyik váltóméretét kell venned. Célszerű a váltóméretek közül egy keskenyebbet választani, mert télen, a havas, vizes úton a keskeny kerék nagyobb talajnyomásából előnyt lehet kovácsolni.
2011. okt. 1. 20:44
3/10 T5- válasza:
195 vidáman elfér alatta...
2011. okt. 2. 14:44
4/10 anonim válasza:
195 vigan elfér,az lehet,de télen előnyösebb keskenyebb gumival járni.Jobban fog,mint a széles gumi.175mm a szélesség,70mm a magasság 13coll az ámérő,ebben nem tudsz eltérni csak ha másik felnit is veszel hozzá,a többi lehet eltérő ha van elég hely a guminak.
2011. okt. 2. 14:58
5/10 anonim válasza:
Pótkerék nem kötelező tartozék,ha akarsz veszel rá ha nem nem
2011. okt. 2. 15:00
6/10 T5- válasza:
Most megmondtad nekem a frankót....
1. Én nem mondtam, hogy vegyen 195/50 R15-ös gummát télire, csak arra reagáltam, hogy nem a 185 mm széles az ami a FAstra alatt elfér.
2. Hidd el, hogy nem vagyok teljesen homály a témához, tudom, hogy mi a feltétele a méretváltásnak, és tudom, hogy télen miért jobb a keskeny abroncs.
3. Nem 70 mm (!) az oldalfal magassága, a per utáni szám a gumi szélességének és az oldalfal magasságának aránya, százalékban megadva.
;-)
2011. okt. 3. 19:49
7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2011. okt. 4. 11:29
8/10 anonim válasza:
a 13/ a lényeg
A többi csak a szélessége és a gumi oldalfalának magassága.
ha szélesebb keskenyebb az nem nagy probléma. meg ha a gumifal vastagságos kisebb nagyobb az se túlzottan.
2011. okt. 8. 14:27
9/10 anonim válasza:
Nekünk CAT D6 dózerünk van. Arra nem kell téli gumi így sajnos nem tudok segíteni.
2011. okt. 8. 14:54
10/10 anonim válasza:
Érdemes megnézni egy-egy oldalon, hogy mit ajánlanak az adott gépjárműhöz. Sokat segíthet, mert lehet olcsóbb megoldásokat is találni a téligumi vásárlásakor.
Jelen esetben a te gépjárművedre felrakható gumik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!