Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Fék légtelenítése, de hogyan?

Fék légtelenítése, de hogyan?

Figyelt kérdés
Mit meg hogy? :)
2011. aug. 27. 20:45
 1/9 anonim ***** válasza:

vidd el szervízbe inkább. ha ezt megkérdezed, hozzá se nyúlj a fékhez, csak a pedált nyomkodd, mikor meg akarsz állni.

mondhatnám, hogy ketten kellenek hozzá, egy nyomja a pedált, míg a másik légtelenít, de inkább nem írom le a saját, és mások biztonsága érdekében.

2011. aug. 27. 20:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
2011. aug. 27. 20:55
 3/9 A kérdező kommentje:

Ma csinálgattam és 2en is voltunk meg is vártam míg az új olaj kezd el kifolyni de valahogy mégse jó levegős a pedál, légtelenítésem volt rossz. Lehet hogy nem felfele tartottam a csövet mikor elzártam vagy rossz pedál helyzetben tettem.

Úgy értem kinyomott. Holnap megint Nekileselkedek.

Csak nem tudom hogy mit csinálhattam rosszul.

2011. aug. 27. 21:57
 4/9 A kérdező kommentje:

Sok mindent meg tudok csinálni B-s corzámon de még ilyet nem csináltam most próbálkoztam először vele.

Ha nem próbálom ki akkor sose fogom tudni hogyan kell.

2011. aug. 27. 22:02
 5/9 A kérdező kommentje:

Egyébként ott tartok most hogy az új olajat mind a 4 keréknél láttam tehát az egész cserélődött.

A légtelenítésnél szúrtam el valamit.

Köszönöm a válaszokat.

2011. aug. 27. 22:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Egy valaki nyomja a féket,miközben megnyitod a légtelenitőcsavart,utána megpumpálja a féket,nyomva tartja és megint rányitsz.addig ismétled mig buborékmentesen jön az olaj,és figyelj a tartályban az olaj szintre,mert ha tulságosan lecsökken akkor kezdheted előröl.A lényeg hogy amikor nyitod és zárod a légtelenitöt,a pedál mindig nyomva legyen
2011. szept. 1. 11:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Van egy jobb módszer de kell hozzá egy nagy fecskendő is.Lényeg ,hogy alulról töltsd fel a rendszer a légtelenítőcsavarokon át a fecskendő és egy cső segítségével, így kinyomja a bentrekedt levegőt a kiegyenlítőn át.Aztán még a biztonság kedvéért a hagyományos pumpálós módszerrel is járd körbe a 4 kereket.
2011. szept. 7. 16:59
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszotokat.

Megtudtam csinálni. Arra is rájöttem hogy mi a volt a gond.

Az volt a gond, hogy visszaraktam a féktartályra a sapkát mitől a légtelenítés során vakum keletkezet. Gyakorlatban majdnemhogy annyit pumpált ki a fék amennyit vissza is tudott szívni a vakum. Ezért volt nagyon nehézkes a légtelenítés. Fellevegősödött az egész rendszer és elpuhult a fék pedál. Majd rájöttem a hibámra és végül sikerült légtelenítenem. Szerintem a követketkező alkalommal se lesz gondom már rájöttem a fortéjára a dolognak :) Köszönöm válaszaitokat!

2011. szept. 8. 18:42
 9/9 anonim válasza:
Örülök hogy nem adtad fel, én is az olajtartartàly kinyitàsàt szúrtam el, így legalább megbizonyosodtam.
2017. aug. 25. 12:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!