Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Forgalmi vizsgától való...

Forgalmi vizsgától való félelmeteket/szorongásotokat hogy küzdöttétek le? Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

Furcsa, mert a forgalmin kívül már minden megvan, eddig minden rendben is volt, elsősegélynél izgultam egy nagyon picit, KRESZ, rutin sima ügy volt, teljesen laza voltam, de valahogy ez a forgalmi vizsga megrémiszt, csütörtökön lesz, addig valahogy le kellene magamat "nyugtatni" különben félek, hogy a vizsga rovására fog menni.

Ti mit tettetek, volt valami bevált taktika amivel megúsztátok az ilyenkor szerintem természetes félelmet?

18/F

2011. júl. 18. 15:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%

Akkor még folytatom :)

Kereszteződésbe sose állj be! Ha nem vagy biztos benne hogy át fogsz érni, inkább állj meg a lámpánál. Ha rákérdeznek, akkor azt mondod nem votlál biztos benne hogy még beférsz. Főleg most már majd a sárgán levő áthajtás is fizetős lesz (vagyis már az), szóval ezzel is nyugodtan védekezhetsz.

Ha nem akarnak beengedni, nagyon finoman nagyon lassan, de toljad az orrod. Ha csak ott állsz, sosem fogsz bejutni és a VB mondhatja hogy még a jószándék sem volt meg benned, és kézis szófordulattal élve "passzív miatt kiállítanak". Szóval tolni kell finoman, de mm-enként az orrod. Ekkor már nem leszel passzív és nagyobb eséllyel is engednek be.

Én mindig (néha sajnos még most is) elfelejtettem kanyarodáskor megnézni annak az útnak a tábláját amire éppen kanyarodtam.

Ez gáz:

- elsőbbség

- sebesség

- egyirányú

Elsőbbség: az első saroknál figyelni, másodiknál is, és akkor már lehet sejteni milyen úton vagy. Ha csak táblával védett, minden sarkon figyelni....

Sebesség: ha ott volt egy 30 -as tábla (pláne zóna) amit nem láttál, na az nagyon nagy gáz. Esetleg tükörbe lesni, hátha látod a táblák hátulját. Ha nincs semmi, akkor ok. Ha négyzetes a tábla még mindig lehet teher és seb. zóna is. Nem tudod. Ha teher zóna és azt hiszed 30as, és emiatt 30al mész, akkor azért vágnak ki, mert nem 50el mésez. Ha pedig 50el mész, de 30as zóna, ezt nem kell magyarázni :)

Ha csak sima seb. korlátozás volt kint, akkor az az első sarokig érvényes. Na de addig mennyivel menjünk? Passz :) ahogy érzed. Ha az elsőig mondjuk 30al mész, és utána rendesen 50el, akkor még talán nem lesz. 20as tábla ritkán van kint, tehát így lehet trükközni...

Egyirányú: tükörből, parkoló autók irányából lehet sejteni. Ha nem vagy biztos, jobbra fordulni.

Ha a sorolást elszúrod, eszedbe ne jusson zárón átmenni, vagy záró előtt kicsivel nekiállni átsorolgatni, mert ha már a zárón fejezed be a sorolást, vége. Akkor maradsz a sávodban, másfele mentek, ez van. Ez megint nem bukó (mégha a város másik felén fogtok kilyukadni sem!). De az ilyen utolsó utáni sávváltást kerülni kell, ez szinte mindig bukó kezdőknél :)

2011. júl. 18. 22:15
 12/17 anonim ***** válasza:
96%

Ja igen, piros sárgára sosem indulunk, mindig csakis zöldre. Erre külön kell figyelni, sok autós (én is :( piros sárgára már indul, viszont ez szabálytalan.

Ha bringást kell kerülgetni, és van rá lehetőség inkább nagyobb oldaltávot tarts. Ezért fogsz kapni egy hibavonalat túl nagy oldaltáv címén. Viszont nem lesz kicsi az oldaltáv (az is hibavonal) és tuti nem fog alád esni a bringás (indexet persze nem felejteni).

Ha hibázol, tegyél úgy mintha mi sem történt volna. Hátha nem vette észre a VB. Vannak normális VB-k, akik ha hibáztl nem vágnak meg egyből. Visszavisznek ugyanarra a helyre, és megnézik most jól csinálod-e. Ha megint hibázol vége. Ha jól csinálod esetleg rákérdeznek tudod-e miért hozott vissza? Ehhez idő kell, de a válaszra nincs időd, azonnal kell lökni. Vagyis ha feltűnően ismerős helyen vagy, gondolkozz hátha azért hoztak vissza. Persze nem biztos lehet alapból is arra mentetek volna, de ez is lehet egy pont...

Vizsga előtt wc, evés, ivás, minden ilyen dolgot lerendezni, ott már ne kelljen ezekkel foglalkozni.

A lényeg hogy a kocsiban más zavaró tényező veled ne legyen. Telót kikapcsolni, egyéb problémákat félretenni.

Hajrá!

2011. júl. 18. 22:25
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mégegyszer, nem is tudod mennyit segítettél :)
2011. júl. 18. 23:27
 14/17 A kérdező kommentje:
Holnap vizsgázok, szurkoljatok! :)
2011. júl. 20. 22:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Meglett?
2011. júl. 23. 18:46
 16/17 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, elnéztem egy záróvonalat :/
2011. júl. 28. 17:20
 17/17 anonim válasza:
59%
Én úgy álltam hozzá, hogy átmegyek. És át is mentem!! : )
2011. aug. 17. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!