Nem közúton megbüntethet a rendőr?
Ha forgalomtól elzárt, vagy magánterület, ott elvileg nem érvényesek a KRESZ szabályai és a rendőr nem tud jogerősen intézkedni.
Földúton függ a rendőrtől is. Velem megtörtént, hogy vagy 9-10 éves lehettem és pont velem szembe jött a rendőr a földúton, én vezettem apám meg mellettem ült. Félreálltam kiszállított, kérte a papírjaim. Hát milyen papírjaim lettek volna, apám odaadta az övéti, mondta a rendőr, hogy cseréljük vissza a helyünket :-). Hát persze megszeppenve hátra ültem.
Rendes volt nem volt semmi, mondjuk ez jó régen volt az még más idő volt. Na de amúgy jó ötlet, gyakorolj, ilyen sehol-senki helyeken. Csak eleinte valakivel menj aki már tud. Meg gyakorolj a kertben, centizgess érezd az autót.
1. § A rendelet a Magyar Köztársaság területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.
4. § (1) Járművet az vezethet, aki
a) a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs
Mert olvasgatok a szabályok között, és minden mondat úgy kezdődik, hogy a KÖZÚTON ezt lehet ezt nem...
Na jó nem mintha annyira értenék hozzá, de gondoltam felvetem..:)
Nyugodtan vezess, én is ilyen idősen kezdtem 6 éve, de csak a határba vagy földúton, de jobb ha egy jogsis felnőtt is kísér és mondja hogy mit hogy kell.
Amúgy 10e0-ért autót, még roncsot is megéri 10 ezerért venni (ennyiért még kispolszkit se kapnál), nem 100e akart lenni?
Ha 100e akart lenni akkor inkább valami terepjárószerűséget keress ( Suzuki Samurai és társai) az sokkal de sokkal jobb a földutakra, határba, és ha lesz jogsid akkor azt papírok nélkül is használhatod rendes úton MO területén, ha addig el nem törlik a "zöld" M rendszámot.
Ilyen fiat junior? Mer akkor átveszem 20000-ért:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!