Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire veszélyes másik...

Mennyire veszélyes másik városba átmenni bulizni?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, már több, mint 1éve van jogsim, sokak szerint elég jól vezetek és Apukám megengedte, hogy ma este átmehessek a " szomszéd nagyvárosba " bulizni a barátnőmmel. Én magamban biztos vagyok, hiszen nagyon sokat vezettem már itthon a városban, meg néha mentünk át a másik városba is ( de akkor mindig ott volt mellettem Apa és nem este volt ). Én tuti, hogy nem fogok inni, sőt, soha nem ittam úgy, hogy kocsit vezetek közben, és nem is fogok, még egy kortyot sem. Itthon is van, hogy kocsival megyünk bulizni, csak az a baj, hogy ebben a városban semmi jó nincs :S Ezért szeretnénk átmenni. Kb 20-25 km-es útról van szó.

Mennyi az esély, hogy balesetet szenvedünk? Pl Apa ijesztgetett azzal, hogy mi van, ha defekt, akkor mit csinálok? Igazából engem az izgat a legjobban, hogy aki velem szemben jön, nem alszik-e el és nem jön-e belénk... Hova húzódjak ha elalszik? Mert olyan 10 fele mennénk be és 3 fele jönnénk ki...

Én egyedül csak ennyitől félek ( nem is féltem volna ha apa nem jön ezekkel a dolgokkal :S )

Egyébként hajnalban ill. este tényleg kevés kocsi jár azon az útvonalon, mert mikor koncertre mentünk, akkor valaki mindig bejött értünk, hogy ne várjunk az első buszig és alig láttunk vó5 kocsit...

Mi a véleményetek erről?

2009. márc. 14. 10:31
 1/7 A kérdező kommentje:
Meg olyan sokat hallani, hogy diszkóbaleset, meg ez-az, de igazából azok nagyrésze azért van, mert isznak a volán mögött... :S nem?
2009. márc. 14. 10:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Az, hogy az uton közlekedöket bármikor érhet baleset, ahozz nem feltétlenül kell elaludni a másiknak. (de nem ijeszgetésnek szánom).

Apukád vagy valojában nem szeretné, ha elmennél este autoval (mert félt téged), vagy lehet, hogy ö ezzel "tesztel" téged, hogy mennyire bizzol a vezzetésedben. Ahogy olvastam abba nincs semmi gond :-)

2009. márc. 14. 10:38
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Én nem adtam volna neked jogosítványt.Mi az hogy egyik városból a másikba ? Ha tudsz vezetni akkor mindegy hogy hol mész nem ? Csak kicsit jobban kell figyelni .Akor ne is mozdulj ki a városból ilyen hozzáálássa és kocsikázz 20 km es körzetben életed végééig.Én mikor megkaptam a jogsit bepattantam a kocsiba haverokkal teli a tank azt irány egész Magyarország amerre a szem ellát,nem az hogy itt az utcában tolathatok össze vissza mint a vagány gyerek napszemüvegben.A lényeg hogy ne igyál és ne vagánykodj a csajok előtt, tunkold teli a kocsit azt meny amerre látsz úgy szerzel tapasztalatot nem akkor ha már ismered az utcákat.
2009. márc. 14. 11:05
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az első válaszolónak a Normális választ! :)

Második válaszoló... Egyrészt, Lány vagyok! :) Nem vagánykodok senki előtt :)

Másrészt, nem az jelent problémát, hogy át kell mennem más városba, hiszen előfordult már ilyen, hanem az, hogy mindenhol lehet hallani diszkóbalesetekről és, hogy sokszor az hal meg, aki a legkevésbé vétkes. Igen, bennem van egy kicsit a félelem, hiszen még SOHA nem mentem át másik városba bulizni barátnőimmel..

Egyébként kösz a választ, bár elég flegma vagy..

2009. márc. 14. 11:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem iszol és drogozol, egyszóval nem leszel valamilyen tudatmódosító hatása alatt, akkor valószinűleg nem lesz gond. Ha lesz, akkor majdnem biztos, hogy nem a te hibádból, hanem valamelyik drogos-piás barom miatt. Mindenesetre, ha fáradt vagy, és "majd' elalszol", akkor egy kávé segíthet azon a 25km-en, vagy a hangos zene, esetleg fűtés helyett ablak le (hűvös legyen a kocsiban, ne meleg).
2009. márc. 14. 13:43
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
Második..Nem flegma vagyok csak megmondom a véleményem és nem nyalizok senkinek.Amúgy meg a betanult városrészen nem eshet bajod ? Nem úgy kell hozzáállni hogy meghalsz.Ha te nem piálsz meg nem nyomsz kokót akkor meg nem lesz gond.Baleset bárhol érhet.A jogosítvány meg azt jelenti hogy minden adott körülmény között tudnod kell vezetni vagyis ha már felmerül benned az hogy juj ismeretlen hej meg fúj a szél esetleg esik az eső és mi lesz úristen meg hogy jutok haza és 10 perces rutin vezetésre készülsz fel mintha kirándulni mész Nem vagy alkalmas a vezetésre.
2009. márc. 14. 22:28
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó előttinek a választ! :)

Jól van Második válaszoló, ez is egy nézőpont. Azért kösz, hogy írtál! :P

Egyébként jó volt a tegnap estém :)

2009. márc. 15. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!