Mit gondoltok róla Seat leon-ról?
Megéri-e megvenni a Seat leont olyan 2001-2003 évj. ?
Sűrűn kell e szerelni az autót ?
Drága hozzá az alkatrész ?
A Seatosokat az úton kb jobban utálják mint a Suzukisokat. Aki seatot vesz az száguldani akar, gyorshajtó köcsög, szarik a kreszre. Annyira nem vagány, hogy normális sportkocsit vegyen de egy étlag 1.4-1.6 os motorral "küldi" ahol csak tudja.
Kb ezt gondolják a seat-ról. Úgyhogy ne vegyél.
Az első válaszra rá se hederíts! Nem kell vele foglalkozni, valószínű hogy egy tizenéves kis hülyegyerek akinek apuci nem vesz kocsit, és mindjárt jön hogy:"Há'mi az 530-as BMW-m 6x otthagyja a SEAT-odat és csak 5 litert eszik!" Vicces!
Szóval a lényeg: A Leonok nagyon jó kis gépek a motorja a IV.-es Golfé tehát az alkatrészek nem drágák, a futóművük kb olyan mint egy gokart-é nagyon stabil kanyarokban!
A formája nagyon szép és időtálló.
Nekem Ibizám van de a kora miatt szeretném lecserélni egy 2004-es Leonra.
Ha ajánlhatom neked az 1.9 TDi-t válaszd vagy pedig az 1.6 -os benzinest, az 1.4 elég gyengécske és sokat fogyaszt ahhoz képest!
Kedves kérdező:
Nézzük meg a Seatos autóstársunk válaszát, és látod hogy miért ne vegyél olyat.
"Nem kell vele foglalkozni, valószínű hogy egy tizenéves kis hülyegyerek akinek apuci nem vesz kocsit"
--> Mindenki suttyó aki leszólja a seatot.
"a motorja a IV.-es Golfé"
--> megmagyarázza, hogy van valami köze a seat-nál kategóriákkal jobb autókhoz.
"a futóművük kb olyan mint egy gokart-é"
--> nem én mondtam
"nagyon stabil kanyarokban!"
--> főleg ha 140-el veszi be 90-es limitnél"
"válaszd vagy pedig az 1.6 -os benzinest, az 1.4 elég gyengécske és sokat fogyaszt ahhoz képest!"
--> hozzunk ki minden kraftot az 1,6-ból, 1.4-ből... erről beszéltem.
Szerintem vegyél egy normális autót, ne egy utángyártott volkswagent. Inkább vegyél golfot, tizenéves C-s mercit. Vagy vegyél egy Fiatot kategóriákkal olcsóbbért, ugyanazt kapod.
Nem tudom mi bajod van a Seattal. Én is Seatot hajtok egy Cordobat. Igen egy 1,6 Sportlinet méghozzá :) És képzeld nem tolom neki mint ahogy a legtöbb más márkájú autóval rendelkező fiatal.
Igen lényegében az autójuk 70%-a sportosan néz ki. ÉS ez miért is baj? Van családi modell is. Altea, Exeo, Toledo.
Amúgy tudom itt a GYIK-en csak a BMW az autó a többi kocsi. De a családban a másik kocsi az egy BMW. November óta egyszer hagyta el a kertett akkor is tréleren a szerelőhöz. Tényleg jó autó :)
Amúgy meg ha megkapja 8000-10000 kilóméterenként az olajat az olajszűrőt a levegő szűrőt és pollenszűrőt akkor nincs semmi baja.
Az hogy valaki úgy használja a kocsit hogy mindenkit letol az nem a márka hibája hanem a tulajé. Most akkor szídjam a Hondasokat hogy milyen kipufogó végeket raknak fel meg légbeömlőt kotoldalú ragasztóval?
És akkor a kérdezőnek is: Megéri Leont venni. Szép autó és nem látszik meg rajtuk a kor. Törődni nem kell annyit vele ha a hibákat kijavítod és nem hát ráér az még. És itt nem egy repedt szélvédő cserére gondolok mert ha nincs végig repedve akkor az vizsgáig simán ráér.
"Mindenki suttyó aki leszólja a seatot"
--> Nem vagy suttyó csak tudatlan és általánosítasz.
"megmagyarázza, hogy van valami köze a seat-nál kategóriákkal jobb autókhoz."
--> Konszern autó. És? Viszont olcsóbb mint a VW mert ott még az embléma is pénzbe kerűl.
"a futóművük kb olyan mint egy gokart-é"
"nem én mondtam"
--> Látszik még sosem ültél Seatban. Amúgy miért is baj ez hogy olyan?
"nagyon stabil kanyarokban!"
"főleg ha 140-el veszi be 90-es limitnél"
--> Megint általánosítasz. Tört már össze elöttünk BMW mert nem adta meg az elsöbbséget a kukás autónak :) Nem beszélve egy SAABról is amit egy SX nagy talált el mert az sem adta meg. Tudod amit az elöbb írtam hogy arról ha valaki hülye nem a márka tehet.
"hozzunk ki minden kraftot az 1,6-ból, 1.4-ből... erről beszéltem."
--> Az 1,6 Cordobaban 75LE van. Az 1,4 68LE. Akkor mit is a minden? Ezek átlagos értékek. Tény hogy chiptuninggal ki lehet hozni többet is de azt minden tipusból.
"Szerintem vegyél egy normális autót, ne egy utángyártott volkswagent. Inkább vegyél golfot, tizenéves C-s mercit. Vagy vegyél egy Fiatot kategóriákkal olcsóbbért, ugyanazt kapod."
-->
Lehet venni Golfot csak nem ennyi pénzért és nem ezt az évjáratot. A tizenéves C merci is jó főleg ilyen üzemanyag árak mellett :) Milyen jó is azt szervizelni mert egy öreg autót azt kell. Fiat sem rossz nincs bajom az olasz kocsikkal.
Előző voltam.
Visszavonom amit írtam, Te vagy ez első seat tulaj aki normálisan áll a dolgokhoz! De akkor sem más a véleményem a többiről.
E tekintetben a nézetem az, hogy mindenki olyan kocsit vesz ami a stílusának, igényeinek, ízlésének megfelel. Eddig csak száguldozó köcsögökkel találkoztam seat-okban, meg tuningparasztokkal de itt egy élő példa az ellentétre!
Amúgy egy 14 éves C-s mercim van, 2,6 kb 160 le motorral de nyugodtan közlekedek vele. Néha a salakon nyomok pár drift-kört a hátsó kerék miatt de annyi :)
Hát én tuning Seatot nem sokat látok.Ebbe beleértve az optikai tuningot is. Amúgy én optikai tuningban maximum egy sötétíést tudnék elképzelne a B oszlop mögötti ablakon hátulra nem de nem korom feketét inkább olyan50-60%ost.
Ami autósoktól kiráz a hideg azok a tuningol hondák. Azokon kötelező tartozék egy Spoiler, légbeömlő am it egy kétoldalú ragasztóval raktak rá.
Üdv a Cordobas.
(C merci szép de nekem sosem kéne mert túl nagy lenne nekem :) én nekem a Cordoba méretű kocsik jönnek be)
Rég nem írt már senki, de azért én is leírom a tapasztalatokat!
Egy 2001-es, 1.4 16v Leonom van!
Nem kezdek itt el ömlengeni hogy mennyire tökéletes, viszont mióta megvan (jópár éve) a kopó alkatrészeken meg az olaj, levegő, pollenszűrő és társain kívül, egyetlen egyszer volt bajom vele, szénkefe halt meg, egy 20asomba fájt!
Szerintem összeteheti a két kezét aki egy 10+ éves autóra ennyit költ akár éves szinten is!
Plusz valóban időtálló a design, bármikor bárkinek mondom hogy 10 éves, soha senki nem hiszi el.
De én is úgy látom hogy az ilyen idős kocsik (pl H-s rendszámmal) sokkal ótvarabbul néznek ki!
A fogyasztás átlag 7 lityi, igaz én nem gyorsulom le a tuningos hülye gyerekeket a piros lámpánál!
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!