Ha emelkedőnél van lámpa, és hátragurulok, koccanunk, ki a hibás?
"Követési távolság
27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.
"
Álló kocsik esetében ez 0 méternél is teljesül, hiszen állok mögötte. Teljesen egyértelműen a hátraguruló a hibás, ehhez kétség sem férhet.
Egyébként nem tudom, hogy pl. egy igazságügyi szakértő az ütközésből meg tudja-e állapítani ki ment kinek.
A biztonság kedvéért én ha nem vagyok biztos benne hogy el tudok indulni, inkább jó nagy gázzal indulok, biztos ami biztos. Inkább pörögjön kicsit a motor, minthogy hátra guruljak.
Mellesleg defenzív vezetési szempontból sosem illik ráállni a másikra, lejtőn meg pláne nem.
Emelkedőn nem állok rá ilyen közel senkire, mert tényleg történhet valami ami miatt véletlenül hátragurul pár centit. De ha képes 1m-nél többet hátrajönni, akkor az nehogy már az én hibám legyen!
Egyébként ehhez nem kell emelkedőn lenni. Én ilyen jellegű dolgot többször tapasztalok sima majdnem vízszintes szakaszokon. Az sokkal veszélyesebb, mert azt hiszik, hogy nem gurulnak hátra, ha felengedik a féket.
Emelkedőn mindenki számít rá.
Aztán persze szép lassan csorognak háta, és ha dudálok, akkor is csak néznek értetlenül, még szerencse hogy az ijedség miatt rálépnek a fékre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!