Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha meglesz a jogsi, hogy...

Ha meglesz a jogsi, hogy érdemes elkezdeni vezetgetni?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy egyedül, hogy majd csak magamban bízhatok, és nincs mellettem, aki beleszóljon, vagy valaki mellettem legyen, aki tud vezetni?

Azt mondják az a jó, hogy ha van valaki még az ember mellett, aki jól tud vezetni, de NEM(!) szól bele, hogy hogy vezetsz, csak tanácsokat ad.

Van aki szerint egyedül jó, mert nincs aki segítsen, majd magamtól belejövök.

Melyik a jó?

2011. ápr. 8. 13:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom, sokkal jobb, ha eleinte valaki ül melletted. Elég könnyen kerülhetsz olyan helyzetbe, ahol még nem tudod rendesen (vagy időben) felmérni a lehetőségeket, így elkél a segítség...
2011. ápr. 8. 13:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem eleinte nagyon rövid távra menj, ahol nincs forgalom, aztán messzebbre is, ha jobb neked, ülhet melletted valaki, de ha már megvan a jogsid, szerintem nem fontos, annyi pici kis rutint már kellett szerezned.
2011. ápr. 8. 14:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem jó, ha ott van valaki. Amikor én voltam friss jogsis, akkor is apával mentem mindenfelé. Nem szólt sosem bele, egy párszor volt talán, hogy megkérdeztem tőle, egy-egy előzést bevállaljak-e. Annyiból jó szerintem ezen kívül, hogy a vezetésre való koncentráláson túl az agyad nem a vezetésen jár, hanem beszélgetsz valakivel, és ha esetleg stresszesebb vagy, akkor nyugodtabban tudsz így vezetni.
2011. ápr. 8. 14:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem árt az, ha valaki ül melletted kezdetben.

Amikor meglett a jogsim (benzinesen tanultam) akkor apám kocsijával gyakorolgattunk egy párszor (neki dízele van, hogy szokjam), ráadásul az egy jó nagy kombi volt.

A dologban az volt a gyönyörű, hogy szerettem volna venni kocsit, és tudtam hogyha meglesz az új kocsi, akkor azt apám fogja majd hazavezetni én meg az övét, mert a megvett kocsira nem érvényes a régi biztosítás, amíg nem kötünk újat. Szóval életem első önálló vezetése apám dízel kombijával, este, sötétben, esőben volt. Apám ment elől az én új leendő kocsimmal én meg utána az övével. Hát majd összefostam magam :) Aztán amikor a saját kocsimat vezettem már nyugodtabb voltam (kisebb autó, benzines, nem érdekel ha baja lesz :)

Javasolt hogy legyen melletted valaki. Észreveszi a hibáid, felhívja rá a figyelmed, új helyeken segít eligazodni a forgalmi rendben, felhívni a figyelmed a veszélyes helyekre, mit hogy érdemes csinálni. Ha ismeretlen helyre mész elég nehéz egyszerre figyelni a forgalomra, szabályokra, a navigációra. Legalábbis minden elsőre nekem nehezen ment. Most már kb. fél éve van jogsim, már kezdek belejönni.

2011. ápr. 9. 20:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Először mindenképpen egyedül vezess. SOKAT. Földúton,vidéki kis forgalmú utakon és rutinozz sokat különféle parkolókban az összes létező ki-,és beállást gyakorolva. SZOKD az autót,a méreteit,a viselkedését.

Amikor már gond nélkül megy mindez akkor merészkedj forgalomba,autók,lámpák és táblák közé. EKKOR nem árt ha ül melletted valaki. Nem kukán,arra egy bábu is elég volna. Rutinos sofőr aki felhívja a figyelmedet mindarra amit nem vagy rosszul csináltál,kisegít,hogy mikor mire kell és célszerű összpontosítani. Akkor is ha nem bírod a kritikát - pedig az első pár tízezer megtételéig lesz kifogásolni való bőven. Szerintem. :p))

2011. ápr. 19. 21:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Kocsiba be, ablakot le

könyököt ki, 2-esbe be,

nagykirály a hangerő, melletted a szőke nő.

jól túráztatom a gépet, a mutató kileng most a világ össze útja a mienk

csak annyit mondok hogy megvan a 300watt, a 3 pár hangfal, a levehető előlap.jól megyünk a lágymányosin 100-zal, de szóljál már a gyereknek, hogy nyitva van a kocsiajtó, : HÉJ GYEREK NYITVA VAN A JOBB HÁTSÓ!.

2011. ápr. 20. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!