Ha sok mákot eszek, utána szabad vezetnem?
Figyelt kérdés
Úgy tudom a mák bódító hatású. Ha megeszek 4-5 szelet mákos kalácsot vagy egy csomó mákos tésztát, és utána megállít a rendőr, nem fogja azt mutatni a teszt, hogy drogoztam?2009. febr. 26. 22:27
1/9 anonim válasza:
Nem fogja. Ennyike máknak semmiféle káros hatása nincsen még.
2/9 anonim válasza:
A megfőzött mákgubónak van bódító hatása, vagyis amiben főtt a mákgubó, azt ha megiszod, akkor kábulsz el. (Onnan tudom, hogy egyik rendőr ismerősünk járt a kertben, és 1 szál szárított mákot meglátott, és ő mondta el)
A mák-szemektől nem lesz bajod.
3/9 anonim válasza:
Mákos kalácstól és egy hatalmas adag mákos csíktól nem lesz semmi. Egyébként úgyis érzed. De szerintem ahhoz nagyon sok kellhet. Egy fazék mákot le kéne döntened :DD
Így nyugodtan vezethetsz, ha a rendőr megállít a mákot nem fogja kimutatni semmi.
De egyszer kérdezz meg egy értelmesebbnek látszó rendőrt, ha megállít, hogy mi a véleménye erről találkozott-e már ilyen esettel.
4/9 anonim válasza:
Semmi köze a mákos sütinek a vezetéshez, max. ha túlzásba viszed lesz tőle egy jó kis szorulásod :)
5/9 anonim válasza:
Ismerősöm egyszer megevett nagyon sok mákos bejglit, és másnap egyszerűen nem lehetett felébreszteni, átaludta az egész napot.
6/9 anonim válasza:
Az nem a mákos beiglitől lehetett.:)
7/9 anonim válasza:
A még zöld mákgubónak a héját bevagdosták, es a kicsorgó nedvét gyűjtötték össze, ebből lett az ópium, morfium. A száraz héját is kifőzték (mákony), ebből adtak a csecsemőknek, hogy lapítsanak (régi korban nem volt gyes, bébisziszter stb, menni kellett a földekre dolgozni). De ma az élelmiszerként árult mák már nemesített, csak nyomokban tartalmaz ilyen drogokat.
8/9 anonim válasza:
Az ópium mák és az étkezési mák nem ugyanaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!