Ha mindenki száguldozik, akkor én se tartsam be a seb. korlátozást?
Városban is 50-55 körül megyek, és mindenki előzget,
Folyton úgy érzem feltartok mindenkit, lassan megyek. Mások 60-65-tel mennek.
Nem akarom , hogy megbüntessenek, vagy balesetet okozzak, de mondják, hogy "fel kell venni a forgalom tempóját".
Most akkor, ha mindenki 65-tal megy akkor menjek annyival én is?
Mennyi ember nem lát a szemétől... Nem véletlenül írtam, hogy ugyanolyan veszélyes 50-nel menni egy gyorsabb autófolyamban, mintha 80-nal mennél egy kisvárosban, ahol mindenki 55-tel megy.
Különben meg nincs olyan hely, ahol betartják az 50-et. Mindenki 55-65-tel megy, aztán ha rendőrt látnak, satu, 35-40. Az emberi degeneráltság korlátlan.
Néhány autógyártó úgy kalibrálja a km óráit, hogy az többet mutat a valós értéknél. Ugyanez megtörténhet, ha nem szabvány abroncsok és felnik vannak az autó alatt. Szóval egyszer próbáld ki, hogy egy jobb GPS-szel tartod az 50-55-öt és észre fogod venni, mennyien "tötymörögnek", pedig ők csak oda ragasztották az óra muatóját az 50-hez, és szerintük mindenki hülye, aki előzgeti őket, és csúnyán néznek. Az én autóm órája is csal 4-5 km/h-t 50-es tempónál. Én mondjuk városban mindig 60-nal megyek, mert akkor tudok haladni, a zöldhullámot is elkapom, és nem is villognak le, de még a traffi se fotóz le érte.
Szóval, ha mindenki hülye, akkor el kéne gondolkozni.
Meg ez nem a kérdezőnek szól, de 2x2 sávon lakott területen, nem kéne a belső sávban 50-nel menni, és féklámpát villogtatni, ha elkezdik tolni az embert.
Egyébként ezek a KRESZ szabályok úgy vannak megalkotva, hogy a 20-25 éves lerohadt bontószökevények is tudjanak közlekedni viszonylag biztonságban. Viszont a mai autók, vagy akár egy 15-20 éves jó karban lévő, esetleg a gyárinál jobban megépített autó, ezeket nevetve túlteljesíti. A többi már csak a pilótán múlik.
Szard le őket, közlekedj szabályosan, ne foglalkozz velük.
Én is ezt csinálom, én nem idegesítem magam vele, szarok rá, hogy ő fél percel később ér oda, én azért nem fogom a bírságot fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!