Amikor beindítom az autó motorját a kuplungot lenyomva kell tartanom? Vagy előbb beindítom a motort és aztán nyomom be a kuplungot?
Te jó isten! A beindítás után minek nyomnád be csak úgy a kuplungot? Remélem még nincs jogsid!
A kuplungot indítás előtt csak azért szoktuk benyomni hogy a váltó szét kapcsoljon és a motor könnyebben beinduljon, illetve ha sebességben lenne véletlenül akkor ezzel kivéded a véletlen koccanást.
„A beindítás után minek nyomnád be csak úgy a kuplungot?”
Ha sebességbe akarja tenni, akkor azért nem árt.
Indítás előtt nyomd be a kuplungot ezzel is kíméled az önindítót elég neki a motort beforgatni nm kell a váltót is.
Ha meg a nagyon extrém spórolás felől nézük egy 180A es önindító kinyomott kuplungal talán csak 170A vesz fel már ezzel is kevesebbet kell visszatölteni a generátornak.
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:25
nem arra gondolt h mitkéne csinálni indulás előtt hanem h mit kéne csinálni indítás után...ergo jogos volt a kérdés h "minek kell benyomni indítás után csakúgy?"
22:52
Akkor erre meg vissza lehet kérdezni, hogy egyáltalán „minek beindítani csak úgy”?
Szerintem nyilvánvaló hogy a kérdező nem csak játéknak akarja benyomni a kuplungot indítás után, hanem feltételezhetően el is akar indulni. Ha eddig nem volt benyomva a kuplung, akkor ilyenkor kell.
Én ezt arra értettem hogy ha már beindította és még nem akar menni sehova akkor minek nyomkodná feleslegesen a kuplungot.
A kérdésből ezt vettem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!