Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Amikor beindítom az autó...

Amikor beindítom az autó motorját a kuplungot lenyomva kell tartanom? Vagy előbb beindítom a motort és aztán nyomom be a kuplungot?

Figyelt kérdés
2011. márc. 8. 13:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy tanította az oktatóm, hogy minden indításnál a kuplungot be kell taposni. Tehát betaposom, nyomva tartom és indítok. Ezzel is megelőzöd, ha esetleg sebességben van az autó (és garázsban állsz, indításkor pedig az autó megugrik és össze is törhet). :)
2011. márc. 8. 13:35
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Te jó isten! A beindítás után minek nyomnád be csak úgy a kuplungot? Remélem még nincs jogsid!

A kuplungot indítás előtt csak azért szoktuk benyomni hogy a váltó szét kapcsoljon és a motor könnyebben beinduljon, illetve ha sebességben lenne véletlenül akkor ezzel kivéded a véletlen koccanást.

2011. márc. 8. 13:36
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

„A beindítás után minek nyomnád be csak úgy a kuplungot?”

Ha sebességbe akarja tenni, akkor azért nem árt.

2011. márc. 10. 17:25
 4/11 k.krisz03 ***** válasza:
73%
Én még annyit hozzátennék, hogy vannak olyan autók, amik kuplung nélkül nem is indíthatóak. Van ott is egy kapcsoló, ami tiltja az önindító működését, ha nincs benyomva a kuplung.
2011. márc. 10. 18:00
 5/11 anonim ***** válasza:
Én üresbe, kuplung nélkül indítok mindig.
2011. márc. 10. 20:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Indítás előtt nyomd be a kuplungot ezzel is kíméled az önindítót elég neki a motort beforgatni nm kell a váltót is.

Ha meg a nagyon extrém spórolás felől nézük egy 180A es önindító kinyomott kuplungal talán csak 170A vesz fel már ezzel is kevesebbet kell visszatölteni a generátornak.

2011. márc. 10. 21:39
 7/11 anonim ***** válasza:

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:25

nem arra gondolt h mitkéne csinálni indulás előtt hanem h mit kéne csinálni indítás után...ergo jogos volt a kérdés h "minek kell benyomni indítás után csakúgy?"

2011. márc. 10. 22:52
 8/11 anonim ***** válasza:
66%

22:52

Akkor erre meg vissza lehet kérdezni, hogy egyáltalán „minek beindítani csak úgy”?

Szerintem nyilvánvaló hogy a kérdező nem csak játéknak akarja benyomni a kuplungot indítás után, hanem feltételezhetően el is akar indulni. Ha eddig nem volt benyomva a kuplung, akkor ilyenkor kell.

2011. márc. 11. 00:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Én ezt arra értettem hogy ha már beindította és még nem akar menni sehova akkor minek nyomkodná feleslegesen a kuplungot.

A kérdésből ezt vettem le.

2011. márc. 13. 14:13
 10/11 anonim ***** válasza:
én ne szoktam soha kuplungolni indításnál.
2011. márc. 15. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!