Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Helyesnek találjátok, ha a...

Helyesnek találjátok, ha a rendőrök a városon keresztül üldözik az autótolvajokat vagy más bűnözőket, akik nem akarnak megállni a rendőri ellenőrzésnél?

Figyelt kérdés
Megéri, hogy annak az árán csípjék el őket, hogy ártatlan járókelőket, közlekedőket sodorjanak életveszélybe, és kárt tegyenek anyagi javakban?
2011. febr. 21. 13:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

ucsó vok.

Ja a kérdésre nem válaszoltam :)

persze, kapják el őket, ez a dolguk, és ehhez a lehetőséget meg is kapják, akkor éljenek vele. Lássák csak a bűnözők hogy nem minden rendőr töketlen (csak a többség :P

2011. febr. 21. 22:52
 12/19 A kérdező kommentje:

Úgy látszik, néhányan csak abban tudnak gondolkodni, hogy a megkülönböztett jelzéseket használó autók okoznak balesetet. Bennem az merült fel, hogy a menekülő bűnöző, aki nincs kiképezve különleges közlekedési szituációk kezelésére, és nem villog, nem szirénázik az autóval, ráadásul óriási stresszben van, így végzetes hibákat követ el, és ez kerülhet más emberek életébe.

Nekem is van olyan családtagom, aki hosszú évekig spórolt az autójára, és egy söpredék két perc alatt ellopta, nem vagyok a tolvaj pártján.

De azt sem tartom jónak, hogy agyúval lőjenek verébre. Biztos lenne más szofisztikáltabb módszer is, arra, hogy elkapják ezeket a bűnözőket.

2011. febr. 22. 10:08
 13/19 A kérdező kommentje:
És még valami, ha a menekülő bűnözőket követi egy szirénázó rendőrautó, a többi közlekedő főleg arra fog figyelni, és nem az előtte 50-100 méterre lévő autóra, ezért még nehezebben tudja kivédeni a balesetet.
2011. febr. 22. 10:12
 14/19 anonim ***** válasza:

Egyik válaszolóval értek egyet. Kellene a Piszkos Harry módszer. Nem áll meg a rendőrnek? Stukker elő, és kilőni a kerekeit. Ha kicsit rosszul céloz a rendőr, esetleg főbelövi a vezetőt.

A baj az, hogy ilyen esetben a rendőrnek kell védenie magát, mennyire volt jogos a fegyverhasználat.

Tisztességes rendőröket, jó kiképzést, és utána lehet szabadabb kezet engedni az intézkedő zsarunak. Sajnos egyre több rendőrről derül ki, hogy eltéveszti a térfelét, és az ellen oldalán játszik, a törvénnyel szemben. Na, ha ezek nem lennének, sokkal előbb lennénk, és akkor lenne tekintélye az egyenruhának. Én ezt szeretném, de ez jelenleg kicsit utópisztikus óhaj.

2011. febr. 22. 16:12
 15/19 anonim ***** válasza:
Előre bocsátom, nem ismerem a rendőrség által alkalmazott technikákat az autós üldözéseknél, de laikusként úgy gondolom, hogy a gyors kommunikáción és szervezésen alapuló bekerítés, ill. úti akadályok létrehozása hatékonyabban és kevesebb károkozással oldja meg az ilyen eseteket, mint a direkt üldözés.
2011. febr. 24. 09:49
 16/19 anonim válasza:
100%

Először is, autót üldözni jó ideje nem (lenne) szabad. Mégis megteszik, holott se megfelelő képzés, se megfelelő technika nincs erre. Az esetleges sokmilliós anyagi kár, és emberek életének, biztonságának veszélyeztetése nem áll arányban azzal a céllal, hogy elfogjanak egy autótolvajt. De persze magyar rendőr, meg magyar ember az amerikai filmekből tanul. Nyilván egyszerűbb, meg királyabb, meg menőbb, meg látványosabb szitává lőni a menekülő autóst, mint egyéb módon megállásra kényszeríteni, vagy más módon elfogni. Tényleg, baromi jól néz ki, hogy végigüldözik fél Budapesten, tucatnyi kocsit megrongálnak (köztük járőr kocsikat), embereket veszélyeztetnek. Nyilván, sehogy máshogy nem lehet megállítani. Roppant értelmetlen amúgy a mentősökkel meg a tűzoltókkal példálózni, mert köze nincs az üldözéshez. Igaz, hogy ők is sietnek, de közben nem kell megosztaniuk a figyelmüket a közlekedők meg egy menekülő autós között, adrenalintól elborult aggyal, hogy "hú, b*zd meg, ez az, üdlözünk, de király." Egyébként meg, ne, ne siessen velem úgy a mentő, hogy közben másokat veszélyeztet. Mert ha esetleg belerongyol egy tömött buszmegállóba (tök mindegy, hogy egy hülye sofőr miatt, vagy csak, mert béna volt), akkor a buszra várók is megpusztulhatnak, meg én is. Jól jártam a sietéssel? Nem. Ha én beérek a kórházba, de közben meghal három ember, megérte? Nekem lehet, amúgy nem biztos. A sietség nem egyenlő az ész nélküli rohanással. A lehetőségekhez képest kell sietni. Egyébként érdekes. Ezek szerint csak úgy lehet elkapni bűnözőket, ha végigüldözik őket a rendőrök, többnyire fél Budapesten. Most nem tudom eldönteni, hogy ez a magyar rendőrségre nézve elismerés vagy bírálat. :) Ami a nyereséget illeti, ha ellopnák a kocsimat (ami nincs), nem biztos, hogy azon az áron szeretném visszakapni, hogy egy üldözés során totál károsra törik, sok más kocsival és egyéb mással együtt. Mellesleg, hogy mennyi az ilyen baleset, nem hinném, hogy bárki is pontos statisztikával rendelkezne ezzel kapcsolatban. :) Plusz vezetési gyakorlat, jah... biztos annyit ér, mint a félévente/évente egy lövészet. Kábé a hajukra kenhetik. :) Kilőni a kerekeit? :) Vajon hány kocsit állították már meg azzal, hogy beleeresztettek két tárnyi lőszert??? :) Biztos megéri kocsira lövöldözni.

Kucu02!

Egyetértek. Ez lenne a PROFI megoldás. Bár nem olyan látványos, mint a hálivúdi filmekben, bár a jelek szerint ez lenne a lényeg. Igaz, az a kocsi, amit ellopnak, előbb-utóbb megáll valahol, na meg azok a békeidőkben rozsdásodó helikopterek is milyen vadul tudnak körözni az emberek feje felett egy-egy tüntetésen, de hát hajrá. Üldözésre fel! Derék rendőreink úgyis híresek arról, hogy az iskolából kikerülve maximálisan és fegyelmezetten betartják a taktikai elveket, ajánlásokat és még véletlenül sem képzelik magukat hálivúdi akcióhősöknek. :) Há'persze... ;)

[link]

[link]

2011. febr. 25. 17:52
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem tartom helyesnek, mert ennyi pénzből (amennyi adót befizetünk) már igazán futhatná egy tetves helikopterre, és az egészet lehetne szervezettebben is csinálni.

Nameg ott vannak a rádióik, a térfigyelő kamerák stb.

De szerintem azért így csinálják, mert jutalom jár vagy prémium annak a Rendőrnek aki elfog.

Ez az ösztönzés.

De ha nem így van javítson ki nyugodtan egy Rendőr.

2011. febr. 28. 06:47
 18/19 anonim ***** válasza:

Csak zárójelben megjegyzem, hogy egy helikopternek az óradíja, olyan 200e-től akár 1 millió forintig is terjedhet, és ebbe még nem számoltam bele a megvétel/lízing/bérlés díját. Szóval ez az "ennyi pénzből lehetne helit venni" jól hangzik, de a rendőrségnek a jelenlegi helik eltartása is probléma.

A másik, hogy helikopterrel max. azt tudod megnézni merre járnak az elkövetők, helivel elkapni ugyanúgy nem lehet.

Akkor már inkább annak van értelme, amit az egyik kommentelő írt, hogy egy nagy sugarú kört lezárnak, és szűkítik amíg el nem fogják az elkövetőket.

2011. febr. 28. 08:28
 19/19 anonim ***** válasza:
nem tartom helyesnek. amikor nem áll meg akkor utána lőni pár golyót, aztán ha akkor se áll meg akkor lehet üldözni.
2011. febr. 28. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!