Közúti ellenőrzésnél elég csak a jogosítványt felmutatni?
Az új típusú jogosítványom van és az volt valahova írva,hogy ha ez nálam van,akkor ez helyettesíti a személyit is. Akkor most vezethetek jogsíval,de személyi nélkül?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv:....
Elvileg igen, de én mindkettőt magammal hordom a biztonság kedvéért. Főleg, hogy a jogsim majd 10 éves és alig vagyok felismerhető a képen. Volt már rá példa, hogy további igazolvánnyal kellett igazolnom magam.
Amúgy a jogsival együtt add oda a forgalmit is :)
Én most frissében tudom neked elmondani, hogy nem. (mivel a mai napon igazoltattak) Legalábbis az én esetemben elkérték a:
- személyit
- jogsit
- forgalmit
(Lehet hogy már nem kell. Nekem kellett)
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként azért tettem fel a kérdést,mert időnként egy ismerősöm kölcsön fogja adni az autóját, és nem szeretnék magammal vinni annyi dolgot, így ezért fordult meg a fejemben,hogy a jogsi az már megfelel a személyinek is ezért a személyire nincs is szükség.
De ahogy látom,jobb lesz,ha minden nálam lesz!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Szia!
Ha kölcsön autóval fogsz közlekedni akkor legyen nálad meghatalmazás is a tulajdonostól a gépjármű vezetésére!
Köszönöm!
Rendben, akkor megpróbálok mindent magamnál tartani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!