Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kerékpár ellenőrzésnél megbünt...

Kerékpár ellenőrzésnél megbüntetnek, ha csak hátsó lámpám van, de az rendelkezik fényvisszaverő felülettel?

Figyelt kérdés
Másik prizmát fizikailag képtelenség felraknom hátulra. Már nincs neki hely.
2011. ápr. 6. 00:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nagyon a rendőrtől függ,mivel a kresz előírja a -1.Fehér színű első lámpát

-2.vörös színű hátsó lámpát

-3.vörös színű hátsó prizmát

-4.Két egymástól független féket

-5.Csengő

-6.Borostyánszínű küllőprizmát, legalább az első kerékre

-7.Lakott területen kívül, éjszaka vagy rossz látási viszonyok között a fényvisszaverő ruházatot.

Ha ezeket a tartozékokat a hátsó prizma kivételével, mind használod, szerintem nem fognak kötekedni a "macskaszem" miatt.

2011. ápr. 6. 00:45
 2/11 A kérdező kommentje:

Akkor majd reménykedek, vagy megpróbálom kidumálni.

Esetleg megkérem a rendőrt, hogy mutassa meg, hogy hogy és hova kéne tennem.

2011. ápr. 6. 01:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Az én bicómon se prizma, se lámpa, se macskaszem meg ilyenek. Talán a pedálban van prizma, de a küllőkben és elől-hátul sincs. Nappal használom csak és városon belül. Megbüntethetnek így is? (Ha bicajjal vagyok, amúgy semmilyen okmány nincs nálam :D )
2011. ápr. 6. 06:55
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is olvastam hogy mostanában nagy ellenőrzések lesznek, az első kerékre raktam is prizmát, de a hátsón nincs. Én is vállalom a kockázatot, szerintem nagyon szemétnek kell lennie a rendőrnek, ha ezért megbüntet.
2011. ápr. 6. 07:20
 5/11 anonim ***** válasza:

A kreszt nem azért kell betartani, mert néhány barom kitalálta, hogy milyen jól mutatnak ezek a világító bigyók a bicón és ez nagyon cool...

Hanem, hogy jól láthatóak legyetek minden látási viszony mellett.

Én auótval közlekedem nem bicóval, és sötétben nagyon nehéz észrevenni egy biciklist, a saját érdeketekben inkább tegyetek plusz egy lámpát/prizmát az előírtnál, hogy jól láthatóak legyetek, ne eggyel kevesebbet.

A rendőr pedig előbb figyelmeztet, második alkalommal büntet. Pénzbirság van, ha nincs nálatok személyi, akkor be fognak vinni.

2011. ápr. 6. 07:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Hogy ez mennyire igaz nem tudom, de másik fórumon írták, hogy nem volt csengő a bringán, se küllőprizma és megbüntették az illetőt.

ma 06:55

sajnos attól függetlenül, hogy nappal használod, a fent leírt dolgoknak mind rajta kell lenni, különben megbüntethetnek.

ma 07:20

küllőprizma csak az első keréken kötelező (min. 1 db)

2011. ápr. 6. 09:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha van világításod, amely fényvisszaverős is, akkor elég az. nem kell rá másik. Legalább is én elfogadnám...
2011. ápr. 6. 15:11
 8/11 A kérdező kommentje:

A leírásokban nincs kikötve, hogy külön kéne lennie a lámpának meg a prizmának.

Szerintem is el kéne fogadniuk.

2011. ápr. 6. 21:25
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam az első hozzászólást. Akinek nincs semmi világító és fényvisszaverő eszköz a biciklijén, azt el kell keserítsem,mert a kresz nem köti napszakhoz ezek meglétét. Tehát a rendőr nappal is kérheti. Ugyanis bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe hogy nem érsz haza sötétedés előtt (ez csak az én véleményem. Képzelj el egy autót, amin nincsenek fényszórók, a vezetője hiába magyarázkodna hogy csak nappal megy vele és csak lakott területen belül. Akinek elől van küllőprizmája és hátul nincs,az nem gond, mert a kresz az elsőt kötelezi,a hátsót ajánlja, persze ha ezek miatt minden más megvan,amit előír. Srácok,hypermarket-ben kb. 1500Ft-ból kaptok első hátsó villogót és egy láthatósági mellényt. Mondja nekem valaki azt hogy ennyit sem ér az élete. És ha meghal még szerencsés, de ha kerekesszékben kell leélnie az életét, és azon elmélkedni, hogy miért nem szerzett be ilyet, szerintem az nagyobb tragédia. És mellette még egy autós élete is tönkremegy,még ha nem is hurcolják meg, de benne is ott lesz örökre ez a tragédia.
2011. ápr. 6. 23:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Érdemes hátulra valami nagyobb teljesítményű led-es lámpát venni, ami lehetőleg villog is. Ezeket könnyebb észrevenni, a régi dinamóssal ellentétben.
2011. ápr. 7. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!