Kerékpár ellenőrzésnél megbüntetnek, ha csak hátsó lámpám van, de az rendelkezik fényvisszaverő felülettel?
Szerintem ez nagyon a rendőrtől függ,mivel a kresz előírja a -1.Fehér színű első lámpát
-2.vörös színű hátsó lámpát
-3.vörös színű hátsó prizmát
-4.Két egymástól független féket
-5.Csengő
-6.Borostyánszínű küllőprizmát, legalább az első kerékre
-7.Lakott területen kívül, éjszaka vagy rossz látási viszonyok között a fényvisszaverő ruházatot.
Ha ezeket a tartozékokat a hátsó prizma kivételével, mind használod, szerintem nem fognak kötekedni a "macskaszem" miatt.
Akkor majd reménykedek, vagy megpróbálom kidumálni.
Esetleg megkérem a rendőrt, hogy mutassa meg, hogy hogy és hova kéne tennem.
A kreszt nem azért kell betartani, mert néhány barom kitalálta, hogy milyen jól mutatnak ezek a világító bigyók a bicón és ez nagyon cool...
Hanem, hogy jól láthatóak legyetek minden látási viszony mellett.
Én auótval közlekedem nem bicóval, és sötétben nagyon nehéz észrevenni egy biciklist, a saját érdeketekben inkább tegyetek plusz egy lámpát/prizmát az előírtnál, hogy jól láthatóak legyetek, ne eggyel kevesebbet.
A rendőr pedig előbb figyelmeztet, második alkalommal büntet. Pénzbirság van, ha nincs nálatok személyi, akkor be fognak vinni.
Hogy ez mennyire igaz nem tudom, de másik fórumon írták, hogy nem volt csengő a bringán, se küllőprizma és megbüntették az illetőt.
ma 06:55
sajnos attól függetlenül, hogy nappal használod, a fent leírt dolgoknak mind rajta kell lenni, különben megbüntethetnek.
ma 07:20
küllőprizma csak az első keréken kötelező (min. 1 db)
A leírásokban nincs kikötve, hogy külön kéne lennie a lámpának meg a prizmának.
Szerintem is el kéne fogadniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!