Miért van ennyi baleset a zebráknál, meg amúgy?
Ez a benzin magas ára miatt is lehet a zebre előtt mindi le kellene lasítani 30km/ó ra ez nagyon megnövelné a fogysztást
Magyar ember meg egyébként is ideges az élet egyébb nehézsége miatt is.
Huha... sokféle választ tudnék adni, de legjobb lenne vmi mellett 1-1 órácskát erről elbeszélgetni...
Nagyjából:
Miért van ennyi baleset a zebráknál, meg amúgy?
Nem CSAK az autósok hibásak sokszor... Budapesten tanulok, és rengetegszer tapasztalok olyat, hogy a lázadó korosztály (14-15) és a "csakazértis" korosztály (~70év) rendszeresen olyan veszélyhelyzetet teremtenek hogy hűha... Pl. Váci út- Forgách utca gyalogos átkelőhely... látja, hogy piros, látja hogy jön autó de azért is átrohan, és a járdaszigeten bevárja a haverját... Nagyon sokan nem ismerik a KRESZt és azt hiszik gyalogosként, hogy az úton elsőbbségük van...
Az autósok is sokszor hibásak, pl. "még átférek az épp pirosra váltott sárgán".
DE legtöbbször szerintem a gyalogosok. Tehát én épeszű embernek gondolom magam, ezért ha látom, hogy jön egy autó, akkor tuti biztos, hogy nem lépek le a zebrára és teremtek veszélyhelyzetet. Mert b*szhatom az elsőbbséget, amit nem adnak meg... Ha pedig sietek, lelépek egy fél lépésnyit, ezzel jelezve,hogy már nagyon át akarok menni és akkor 99%ban megállnak, megköszönöm, és átfutok, mert vezetőként tudom milyen amikor vki 3 percig megy át a zebrán...
Ez persze nem vonatkozik azokra a balesetet szenvedtekre, akiket pl. járdán sodor el az autó stbstb.
A másik, hogy miért nem lehet betartani a KRESZ-t?
Ez olyan egyszerű... Ezeket a szabályokat olyan autókra tervezték, mik már nem is közlekednek nálunk... pl. Volga, Trabi, Zaporozsec, Zsiguli stb stb... Az 50-et is nevetségesnek tartom... min. 60-nak kellene lenni a mai autóknál, és ahol indokolt!!! ott lelassítani a forgalmat 50-re v 40-re... NEM PEDIG 30-ra ÉS 20-RA!!!
Itt a zebrásnál pedig ha minden egyes gyalogost lecsalogatnánk a zebráról, úgy ahogy azt a forgalmi vizsgán csináltuk, hogy jó pontunk legyen... sose érnénk oda ahova akarunk...
Szerintem, ha mindenki körültekintően közlekedne, töredéke annyi baleset lenne!
3. válaszolónak: igen ez nagyjából így van, hogy drága kocsi egyenlő sok pénz... sajnos, mert akinek van az megteheti alapon nem tarja be a Szabályokat és le nézi a kisebbet. Az Amerikaiakat sokan nem szeretik, ami valahol érthető, de be kell látni, hogy vannak olyan dolgaik amit nem csinálnak hülyén. Pl amit te is írtál... én erről nem halottam még, de nem tűnik hülyeségnek.
4. válaszolónak: Ez teljesen logikus amit írsz, h azért a gyalogosok is hibásak, mert én is szoktam látni itt Budapesten meg magába a közlekedéseb is, hogy vagy a fiatalok vagy az öregek csak azért is átmennek a piroson. A KRESZ-el pedig bármit lehetne kezdeni akkor is lennének szabálytalankodók. Válaszod második részéhez hozzá szólva pedig érdekes, hogy még mindig nem képesek a KRESZ-t módosítani, mert én most tettem le a jogsit, és amikor a tanfolyamra jártam, vettem ugye egy munkafüzetet és mellé meg a tankönyvet, na majd amikor bele néztem a könyvbe ami mellesleg 2010-es volt láttam a képeken, hogy Lada, Zsiguli, meg ilyen 40-50éves kocsik vannak a képeken és így el gondolkodtam h ez h kerül bele egy 2010-es KRESZ könyvbe... érdekes. A munka füzet meg dettó ugyan ez volt amilyen képek voltak olyan kérdések, Pl a kormány holdjátéka 4-5cm között lehet, nade egy mai kocsin 4-5cm az már kb életveszély lenne. Egy szónak száz a vége a KRESZ soha se lesz tökéletes, és szabályokat be nem tartó emberek mindig is lesznek, na meg aki "lenézi" a kisebbet.
én ha látom,hogy valaki át akar kelni a zebrán, főleg ha idős emberről van szó megállok és átengedem, abban az esetben ha nem kell tövig nyomni a féket, ahhoz,hogy megálljak.. csak sajnos a gyalogosok ezt sokszor krvára nem veszik figyelembe és lelépnek csak mert, nekik van elsőbbségük, leszrják, hogy te már képtelen vagy megállni. erre azt mondom, hogy aki ilyen hülye az ne csodálkozzon,hogy elbasszák.
a másik meg, hogy sötétben, ráadásul ha még esik is nagyon nehéz észrevenni a gyalogosokat, de a gyalogos csak a saját szemszögéből figyeli a dolgokat( ő tökéletesen látja a 2 fényszórót, akkor biztos az autós is látja őt ugyanúgy-hát a nagy lószrt)
kedvencem még amikor a kedves kerékpáros halad az út jobb szélén és hirtelen gondol egyet, rá a zebrára ás átmegy az út másik oldalára, aztán meg les ha valaki hátulról elsodorja. vagy lehajt a járdáról 30-al a zebrára,és olyan gyorsan előtted terem, hogy még fel se fogod, mert mondjuk valaminek a takarásából jött ki.. akkor ő betartja a kreszt? mehetek én ott 30-al, ha pont akkor ér oda és elütöm.
egy korábban sokat tekerő, most egy köcsög bmw-s
Az tény h szinte a gyalogosok nem gondolnak abba bele h ha lelép a járdáról és látja h jön egy kocsi ami ráadásul nem is lassan hanem gyorsan közeledik felé akkor miért lép le, és azért sok gyalogos is hibázik az tény, de ha már nem tud megállni és elüti akkor az első segély nyújtás alól ne lépjen már meg a kocsis, mert mostanában ez a "divat..."
A bicikliseket én se szeretem, de az is tény h Magyarországon nincs kiépítve több kilométernyi bicikli út és ezért az autó út szélére kényszerül... de ha ő esik eléd részegen akkor is te vagy a hibás, ha neki mész akkor is, ilyen szempontból lényegtelen.
az lehet,hogy nincs elég kerékpárút, de attól még rá is vonatkoznak a szabályok, s zebrán akkor is maximum tolhatja a biciklit, a másik meg, hogy döntse el,h járdán vagy az úton közlekedik, ne cikázzon ide-oda
a cserbenhagyást persze én is elítélem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!