Bringás mehet 50 km/h-val, de smkp meg csak 40 km/h -val. Miért is?
Figyelt kérdés
Ha lakott területen kívül megy a biciklis, fejvédővel mehet 50-nel, de egy smkp meg mindenhol maximum csak 40-nel.
Nem baromság ez?
A smkp nem biztonságosabb, mint egy bringa?
2011. febr. 9. 10:14
21/25 anonim válasza:
50-55ről 1-2 méter alatt az azért kicsit túlzás, egy f1es autó állna meg kb olyan távon, de annak 4db slick gumija van, neked meg csak 2db virsli akármilyen hiperszuper fékjeid és bringád is van a fizikát nemlehet meghazudtolni. De ha csak képletesen írtad akkor nem kötekedek.
22/25 anonim válasza:
2 db 2.1"os terepgumi. Amúgy keresztbe is áll ilyen fékezésekkor a canga, nem egyenesen csúszok.
23/25 anonim válasza:
50-röl 2 méter alatt???
Maga a lendület ekkora fékhatásra lesöpörne a bringáról.
Nem beszélve arról, hogy ekkora fékerőhöz nem ártana "némi" tapadás, amit a súly nagymértékben befolyásol.
Bringával együtt mondjuk 100 kiló. Ekkora tömeget kellene megfogni 2 méteren belül csúszás nélkül.
Ha meg valamilyen módon "keresztbe állsz" és úgy éred el a stoppot, akkor szerintem elszállsz oldalra bringával vagy nélküle.
24/25 anonim válasza:
Arról senki nem beszélt, hogy egy SMKP-n köteles vagy mindig hordani, a lényegesen nagyobb védelmet nyújtó bukósisakot, ami védi az arcodat is.
25/25 anonim válasza:
Igazatok van !Végre egy olyan kérdés ahol nincs hajbakapás :D.Amúgy tényleg megbüntethetik a bringásokat ,lehet én is 1 hete tudtam meg :S.Amúgy ki az ember aki bringával 50-el megy XD.Ha smkp-val mész 55-el semmi baj nem lesz ,mármint a sebességkorlátozást illetően.Igazából vannak azon mentalitású emberek akik azt gondolják ,hogy a bicikli veszélytelen ,semmi KRESZ ismeret,semmi világítás,prizma stb. ,sőt védőfelszerelés gyanánt az alsónadrágot használják FŐÚTON !Ha szólnak nekik meg elkezdik az ordítozást ,hogy minek lámpa ,prizma meg mellény ,a munkanélküliből úgy sem jön ki !Ha balesetet okoznak ,ki a hibás ?Nem ismerik el....Szerintem tök jó lenne ,ha egy vizsga letételével lehetne használni a kerékpárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!