Bringás mehet 50 km/h-val, de smkp meg csak 40 km/h -val. Miért is?
Ha lakott területen kívül megy a biciklis, fejvédővel mehet 50-nel, de egy smkp meg mindenhol maximum csak 40-nel.
Nem baromság ez?
A smkp nem biztonságosabb, mint egy bringa?
Se a bringás, se a motoros ne menjen ötvennel, mégha a technika adott is.
Majd ha nem lesznek kátyúk, és kifejlesztették a baleset után összepuzzlézható embert, akkor igen!
"Sajnos én már láttam biciklis balesetet"
Én is. Meg olvastam is sokról. A legtöbb úgy történik, hogy megy a bringás a kerékpárúton, és balról bekanyarodik egy autó minden körülnézés nélkül. Úgy, hogy a bringásnak és az esetleg vele párhuzamosan átmenő gyalogosnak is elsőbbsége van...
Sokszor azért sem látnak az autósok (azon kívül, hogy nem is akar közüllük sok látni, Tisztelet a tiszteletre méltó Kivételeknek), mert bokrok/fák vannak az autó és kerékpár út között. S az autós lusta szétnézni.
Ilyen helyeken hiába van nekem (bringával) zöld, eleve pirosnak képzelem, és inkább megnézem, jön-e valami b@rom@rcú balról... Hát mit mondjak, ha nem tenném ezt, lehet már nem írogatnék itt..., pedig nekem zöld volt...
Ezért a tapasztaltabb bringások kimennek az útra, mert ott látják az autósok. Ilyen egyszerű. 2-3 sávos utakon egy bringás nem tartja fel a forgalmat. Az autósnak egy pötty az indexre, át a belső sávba és meg van oldva.....
A Lánchídon nem mernék középen menni. De sokan azért teszik, mert ott van hely. De vajon miért is...?!
Motoros balesetet is láttam sajnos. Felvette a "a forgalom tempóját", majd akkorát taknyolt, hogy a cipőjét nem találták. Nem tudom mi lett a sráccal, de szerencsétlennek rángatózott a teste a földön az esés után, és válaszolni sem bírt.
Azokat a higgadt motorosokat innen üdvözlöm, akikkel egymás mellett szoktunk ácsorogni az autók közt, majd "hajtani" a körúton (ők motorral én bringával).
Előző! Nem nevetséges, biciklist is szoktak büntetni....
Komoly!
ugy tudom bringásoknak hivatalosan 30km/h
de aki tartaja az 50et 20km en keresztül.annak megengedném :)))folyamatosan is
"hiszen egy robogónak, simsonnak stb, kb ezerszer jobb fékei, futóművük van mint bármilyen biciklinek." Nekem a tárcsafékes biciklim eddig mindenhol(eső után; erdőbe stb) megfogott 50-55 km/h-ról 1-2 méter alatt.
Én általában 30km/h átlagtempót tekerek. Erdőbe 30-35 sisak nélkül, 50-60(!) sisakban, 60 fölött kezdem nem biztonságosnak érezni a tempót, tereptől függően. De városban általában betartom a szabályokat, erdőbe meg csak nem jön a rendőr.
Attól függ egy teszkós és társai biciklitől minden jobb. Egy jó minőségű mountain bike/országúti pedig még biztonságosabb is lehet mint, egy szkp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!