Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kell fizetni a biztosnak...

Kell fizetni a biztosnak vizsgán, hogy átengedjen?

Figyelt kérdés

Sokan azt mondják Muszáj, sokan azt, hogy nem, mert az azt jelentené, hogy nem azért mentél át, mert tudsz vezetni, hanem mert fizettél a biztosnak. De, sokan azt mondják, direkt meghúznak, hogy fizess újra. Viszont mondták többen, hogy elsőre átmentek, és nem fizettek. De, többen azt mondják ma már nem így mennek a dolgok...

Kell fizetni forgalmi vizsgán vajazópénzt?

2011. jan. 28. 16:46
1 2 3
 21/27 gygary ***** válasza:

persze én is türelmesebb meg elnézőbb vagyok, ha t-betűs autó vagy egy tanulóautóról van szó, még sztem nem is dudáltam egyre sem, mivel én is voltam kezdő:)

egyébként szerintem az a 30( nem tudom pontosan mennyi) forgalom óra nagyon kevés, és én bevezetnék egy vizsgát vezetéstechnikai pályán is.

2011. febr. 3. 01:09
 22/27 anonim ***** válasza:

Nekem előre kellett fizetnem, szóval nem azért fizettem mert béna voltam és gondoltam hogy így majd átmegyek, hanem ez volt a "rutin" a vizsgabiztosnál...

Előre követelte az oktatótól.

Egyébként nem fizettem volna, de ha alapból azt mondja az oktató hogy ennek a vizsgabiztosnak előre kell adni egy 10-est, akkor inkább adok, mint hogy újabb súlyos ezresekért vegyek + órákat és újra kelljen vizsgáznom, mert "megsértettük".

2011. febr. 3. 08:50
 23/27 anonim ***** válasza:

Az utolsónak.

Előbb jelentettem volna fel vesztegetés gyanúja miatt, minthogy bármit is adjak neki.

3. alkalommal mentem át ugyan de nem adtam egy fityinget sem, és ehhez tartom is magam. Ha én fizetek egy szolgáltatásért, akkor elvárom, hogy azt olyan minőségben nyújtsák, ahogyan meg volt fogalmazva. Legyen az oktató, vizsgabiztos, tanár, orvos, rendőr, vagy akármi.

2011. febr. 3. 11:44
 24/27 anonim ***** válasza:
Jézusom ti lámák ti hol laktok? :D 10 esért mész át kit etettek ezzel a szarral :D:D 4 kategóriám van meg és fel se merült se bennem se az oktatóimba se a vizsgabiztosaimba hogy "vajazópénz" :D:D viccek vagytok :D
2011. febr. 3. 13:42
 25/27 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 01:09

ja a 30 óra nagyon kevés és itt kezdődik az egyik nagy probléma a lefizetésekkel. Ugyanis sokan ahelyett hogy inkább vennének még pótórát egyből meg akarják kenni a VB-t, mert úgy olcsóbb. Itt a GYK-n is hányszor de hányszor felmerül, hogy az emberek a jogsinál a 30 órával számolnak és kész. Holott az emberek 99%-ának nem elég a 30 óra, és nem azért mert bénák, hanem mert a 30 óra azoknak van belőve, akik már eleve tudnak vezetni csak papír kell nekik....

Amikor ki van írva az iskolánál hogy 100-ért jogsi, én meg leírom hogy a végén 170 lesz, akkor elküldenek anyámba. Pedig ha minden plusz költséget beleszámolunk, pótórákat, stb... simán lesz annyi.

Csak persze amikor az oktató közli a T. tanulóval hogy bizony kéne még plusz 10 óra akkor megy a pislogás, mert tartalék a tanfolyamra az már nincs. És akkor jön a szokásos :"oldjuk meg másképp?" kérdés...

2011. febr. 3. 18:35
 26/27 anonim ***** válasza:

Igen igaz hogy kevés a 30 óra, de sajnos szerintem azzal sem lesz előbbre az ember, ha vesz még több órát.

Ugyanis a fő probléma az, hogy én pl. két hetente vezethettem 2 órát. Szóval általában amikor beültem a kocsiba kéthetente, akkor még mindig "idegen" volt. Ilyen ritka vezetéssel nem lehet normálisan megszokni az autót, ha az ember nem érzi az autót akkor pedig még nehezebb a forgalmi szituációkra figyelni.

Ráadásul az idő is nagyon telik, és az ember szeretne már végre túljutni a dolgon. 4+ óra az 1 hónap!

Ez 7 éve volt, és 2 autósiskolát is megjártam Budapesten, szóval azt nem tudom hogy most milyen a helyzet.

Szóval nekem is az volt a célom, hogy akár hogyan is vezetek, minél előbb vizsgázhassak. Aztán miután végre meglett, és elkezdtem először apámmal, majd egyedül vezetni, kb. 2 hét alatt(minden nap vezettem az egyetemre) óriási fejlődésen mentem keresztül. Egész más úgy vezetni, hogy az ember ismeri az autóját.

Szerencsére az eddigi 7 év alatt mióta megvan a jogsi még nem volt saját hibás balesetem, pedig nem könnyű minden nap Pest külső részéből átmenni Budára. Aztán a másik, meg hogy ahhoz hogy az ember tényleg jól tudjon vezetni, ahhoz évek kellenek. Rengeteg tapasztalat.

2011. febr. 4. 08:37
 27/27 bp1985 ***** válasza:
Mi az, hogy muszáj? Nem muszáj. Én sem adtam 1 forintot sem. Az a baj, hogy 10-20 ezerért elnézi azt, ami miatt lehet, h meghal valaki... Ezért van ennyi amatőr az utakon. Nekem ment elsőre, megtanultam, levizsgáztam. 1 ft-ot nem adtam senkinek. Ja, és tudok vezetni, nem úgy, mint aki veszi a jogsiját.
2011. febr. 8. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!