Kell fizetni a biztosnak vizsgán, hogy átengedjen?
Sokan azt mondják Muszáj, sokan azt, hogy nem, mert az azt jelentené, hogy nem azért mentél át, mert tudsz vezetni, hanem mert fizettél a biztosnak. De, sokan azt mondják, direkt meghúznak, hogy fizess újra. Viszont mondták többen, hogy elsőre átmentek, és nem fizettek. De, többen azt mondják ma már nem így mennek a dolgok...
Kell fizetni forgalmi vizsgán vajazópénzt?
20as. Amugy inkabb megeri kifizetni mint az uj vizsgat, mert a kotelezo potorakkal es az uj vizsgadijjal egyutt mar 20 folott jarsz, es meg kozel se biztos a jogsid!
Legyen meg szepen. Utana, ha te ugy erzed hogy meg bizonytalan vagy, szukseged lenne gyakorlasra, beszeld meg az oktatoddal es vegyel par pluszorat (persze ezuttal mar okosba papir nelkul).
Ha akkorra adnak meg a jogsit amikor mar TUDSZ is vezetni, akkor harom even keresztul kene tanulni kb...
A véleményem erről az egész lefizetősdiről a következő:
Ha normális oktatóhoz, normális iskolába jársz, akkor ilyen fel sem merülhet, sőt még ő sértődne meg ha ezt egyáltalán felhoznád. Egy normális oktató tisztában van azzal, hogy a nevét adja ahhoz, hogy valaki jogsit kapjon. Ezért inkább megtanítja az embereket és csak akkor engedi el vizsgázni, amikor már valszeg meglesz a tanulónak. Ebben az esetben a tanuló biztos hogy nem fog fizetni, de nem is kell, mert a tanultak alapján szépen át fog menni mutyi nélkül is.
Nézzük hol vérezhet ez el: iskola, oktató: sok iskola nyomott pénzen vállalja az órákat, hogy az ember oda menjen tanulni, és ilyenkor persze mínuszban vannak, próbálják behozni. Megoldás: nem kell ilyen suliba menni, mert ha a tanár köcsög, akkor bizony van rá esély hogy direkt megbuktat.
VB-k: a VB-k között szerintem sokkal kevesebb az ilyen mutyizós mint a normális. Ahol én tanultam az a normális iskola kategóriába tartozott, senki nem fizetett és mégis nagyon nagyon sok embernek meglett elsőre a forgalom. Akinek nem lett meg, az valóban béna volt, vagy szerencsétlen, vagy eleve tehetségtelen, de azért próbálkozik típus.
A fentiek alapján döntsd el, de én a helyedben nem fizetnék. Ráadásul van olyan VB, akit ha le akarsz fizetni, már buktat is meg. Én nem kockáztatnék ilyenekkel.
És egyet ne felejtsetek: igaz hogy a bukás utáni plusz órák "kidobottnak" látszanak de azalatt azért ugyanúgy tanul ám az ember.
Én eleve az első vizsga előtt vettem pár órát, hogy magabiztosabban menjek vizsgázni. Meg is lett elsőre fizetés nélkül.
Szóval én nem fizetnék.
Sokan azt mondják hogy csak azért vágták meg őket, mert nem fizettek. Ez szerintem azért így nem igaz, mert ha mindent jól csinálsz, a VB nem buktathat meg, mert nincsen rá alapja. A valóságban ilyenkor az emberek bizony hibáztak, csak esetleg nem is tudtak róla, és esetleg meg sem kérdezték, vagy a történetek elmesélésekor már "szineződtek" az események és a VB-k lettek a szemetek....
Félreértés ne essék nem vagyok se oktató, se VB csak szeretném ha kevesebb ilyen lefizetősdi lenne. Egyébként állítólag most már az NKH is nagyon figyel az ilyenekre, és ha valakit rajtakapnak, azt nagyon keményen előveszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!