Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kell fizetni a biztosnak...

Kell fizetni a biztosnak vizsgán, hogy átengedjen?

Figyelt kérdés

Sokan azt mondják Muszáj, sokan azt, hogy nem, mert az azt jelentené, hogy nem azért mentél át, mert tudsz vezetni, hanem mert fizettél a biztosnak. De, sokan azt mondják, direkt meghúznak, hogy fizess újra. Viszont mondták többen, hogy elsőre átmentek, és nem fizettek. De, többen azt mondják ma már nem így mennek a dolgok...

Kell fizetni forgalmi vizsgán vajazópénzt?

2011. jan. 28. 16:46
1 2 3
 11/27 KÁELEF ***** válasza:

Régen is megvolt ennek a módja és a tarifája is.

Ha fizetsz átengednek, ha nem akkor majd magtanulod hogy vagy fizetsz vagy ráfizetsz.

Ez így működik, sajnos.

2011. jan. 29. 06:35
 12/27 anonim válasza:
sztem csak olyanok találták ki, hogy azért buktak meg, mert nem fizettek, akik bénák, de ezt nem merik felvállalni!
2011. jan. 29. 08:49
 13/27 KÁELEF ***** válasza:

Hát persze és magyarországon ismeretlen fogalom a korrupció.

Az oktató pedig csak szórakozásból kér pénzt és monda el a vizsgabiztos aktuális tarifáját.

Csak hogy le legyen zsírozva, síma ügy.

2011. jan. 29. 09:56
 14/27 anonim válasza:

Én a saját vizsgámon nem fizettem anno, mégis meglett elsőre. Viszont ugyanakkor az egyik ismerősöm másik VB-al vizsgázott, és a tag szó szerint a bukásig vezettette! Tehát az útvonal vége felé egyszerűen kijelentette, hogy "Nem győzött meg, menjünk még egy kicsit..."

Annál a tagnál aznap 11-en buktak a 12-ből. Hogy ez a pénz hiánya miatt volt, vagy a VB alapból egy gyökér, azt nem tudom. (NEM állítom, hogy a 11-ből mindenki a VB hibájából bukott, de legalább a fele igen!)

Azt tanácsolnám, hogy amolyan félig viccesen dobd fel ezt a kérdést az oktatódnak, és az ő reakciója alapján próbálj dönteni! Végül is ő ismeri legjobban a rendszert, és az aktuális helyi viszonyokat is...

2011. jan. 29. 11:36
 15/27 anonim ***** válasza:

Szerintem nem adj neki, mivel az ugyan úgy vesztegetés mint pl. ha az orvosnak adnál pénzt. Ezt a Magyarországon berögzült lefizetős stíluson szerintem nekünk embereknek kellene változtatni. A vizsgabiztos is a munkájáért kapja a fizetését, az orvos is az esküje alapján a munkája elvégzéséért. Szerintem ezeket ugyan úgy bilincsben kellene elvezetni, mint pár rendőrrel már megcsinálták.

Szerintem ne adj neki pénzt, hanem készülj fel úgy a vizsgára, hogy ne legyen félnivalód (Vegyél abból a pénzből plusz órákat).

2011. jan. 30. 14:34
 16/27 anonim ***** válasza:

A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 11:36

nem mondom hogy nincsnek genyó VB-k mert vannak, de azért ehhez kapcsolatban lenne pár kérdés:

- nem lehet hogy a haverod ténleg bizonytalanul vezetett? egyébként úgy tudom van egy max. limit, aminél tovább nem vezettethet a VB

- a 12-ből 11-nél nem tudjuk milyen okok vezettek a bukáshoz. Ha mondjuk 3nak csak simán nem volt szerencséje, 3 alapból béna, az már 6. Gondolod ha ez a VB rendszeresen azt csinálná hogy 90%ot buktatna, nem tűnne fel az NKH-nak hogy ennél a VB-nél csak 10% megy át? Azért ez már túlmutat a statisztikai véletlenen, főleg ha rendszeres...

Továbbra is tartom a véleményem, hogy sokan NEM azért buknak mert a VB genyó , hanem mert valóban hibáznak, csak esetleg az ő olvasatukba a VB volt szemét.

Nagyon érdekes, mert mikor még tanultam, mesélte az egyik ismim, hogy azért húzták meg, mert nem nézett a tükörbe, és hogy mekkora genyó a VB, mert a végén csak annyit mondott hogy "kerestem magával a szemkontaktust a tükörben, de nem leltem. Így nem engedhetem ki jogsival a forgalomba."

Akkor én is azt mondtam: szemét VB.

Aztán az iskolában elmeséltem ezt az oktatómnak, és azt mondta (pedig ő lefizetés ellenes!) hogy teljesen jogos volt a bukta, ugyanis felmérések szerint kezdő vezető 5-10-20 percenként nézi a tükröt rutinszerűen, plusz ügye "események" alkalmával (kanyarodás, sávváltás, stb..). Vagyis ha a VB figyelt arra hogy a tükröt mennyit használja a delikvens, és egyszer sem látta, az azt jelenti, hogy szinte nem is használta a 30 perces vizsga alatt..... Így viszont a vezetést nem lehet magabiztos vezetésnek tekinteni, mert hogy tud valaki 30 percig úgy vezetni, hogy azt se tudja mi folyik körülötte. Ha 2* - 3* belenézett volna a tükörbe, valszeg meglett volna a vizsga. Mondjuk ezért én direkt párszor belenéztem, másnem csak alibiből, hogy ne buktathassanak ezért :)

Szóval a bukások száma önmagában semmit sem jelent. Előttem levő csaj pl. azért bukott, mert jobbkéznél elengedett 1 autót, de a többit nem. Most erre mit mondasz?

Nehéz a forgalmi vizsga mert baromi sok dologra kell egyszerre figyelni, mindent szabályosan csinálni mindezt ráadásul egy olyan környezetbe, ahol rajtad kívül mindenki szabálytalanul vezet (de legalábbis sokan).

2011. jan. 30. 18:18
 17/27 anonim ***** válasza:
Vidéki városokban sok helyen fel sem merül ez a kérdés.
2011. febr. 2. 19:43
 18/27 anonim válasza:
Sztem se adj neki!Én se adtam és mindenből elsőre átmentem!Légy vele tisztelet tudó és készülj fel rendesen és légy ott agyban és sok sikert!:)
2011. febr. 2. 21:30
 19/27 gygary ***** válasza:

egy kalap szrt nem ér az egész rendszer, az, hogy ki hanyadjára megy át semmit nem tükröz a képességeiből. ötödjére mentem át ,lehet mert nem voltam hajlandó fizetni egyetlen alkalommal sem, utolsó vizsgán se. ha meg akarsz spórolni magadnak egy kis ideget,időt, meg pénzt fizess neki, bár én úgy voltam vele rohadjon meg azért se adok neki.

azt még úgy hozzátenném,hogy első rutinóra után már kivitt forgalomba az oktatóm, mióta megvan a jogsim több mint 100 ezer km-t vezettem kevesebb mint 3év alatt balesetmentesen, hóban,ködben sötétben,nappal mindenhol, de többnyire városban, volt,h egyben levezettem 2000kmt alvás és minden gond nélkül.

nem magamat fényezem, csak általában ha vki meghallja, hogy ötödjére mentem át, jön a lenézés, holott rengeteg olyan embert tudok a közvetlen környezetemben is,akik elsőre, másodjára átmentek és rendesen félek beülni melléjük, nem figyelnek a forgalomra, és vezetéstechnikailag is nullák ( ez egyébként az autósok 80 %-ról elmondható). pont tegnap anyáztam be egy nőnek,mert ő úgy gondolta,hogy neki jó lesz behajtott visszapillantóval is közlekedni. az ilyenek különösen felhúznak, mert ezek azok, akiket még autó közelébe sem lenne szabad engedni, nemhogy átengedni őket vizsgán. egyébként az nagyon igaz, hogy vezetni az autós iskolában tanulsz meg, közlekedni viszont csak utána.úgyhogy vezess sokat, mindenféle útviszonyok között, ismerd ki az autót, hogy abszolút a forgalomra figyelhess,és járjon folyamatosan a szemed, figyeld folyamatosan a tükröket is( ne csak azért,mert vizsgabiztos ezt is figyeli). az a jó,ha több órás vezetés után elfáradsz,mert akkor tuti,hogy figyeltél és koncentráltál, persze minél többet vezetsz, annál jobban kitolódik az az idő amíg éber tudsz maradni.

az első vizsgán jogosan buktattak meg,

másodszor a vizsgabiztos szerint nem néztem körül kellőképpen a vasúti átjáróban ( a valóságban nem fordítottam el teljesen a fejem, mert van egy olyan "különleges" képességem, hogy a szemem is tudom forgatni) ja és azt hozzátenném, hogy ott rögtön nem szólt egy krva szót sem, hanem végigvezetette velem az útvonalat és azután közölte velem, hogy megbuktam miután visszaértünk vizsgaközpontba,ez abszolút szabályellenes, ezt az egyetlen hibát említette, tehát már a helyszínen át kellett volna adnom az oktatónak a kormányt.

harmadjára lakott területen kívül 90 helyett csak 80-al mentem, szerintük akadályoztam a forgalmat (ne félj azóta nem megyek 130 alatt lakott terülten kívűl)

negyedjére, egy kereszteződésben balra nagy ívben kanyarodtam és mivel a szemből jövő autó még távolabb járt ezért kikanyarodtam előtte, voltam annyira biztos magamban,hogy nem fulladok le, a vbiztos szerint úgy látszott nem, és szerinte túl dinamikusan vezettem annak ellenére,hogy betartottam 50et, 30as táblát is.röhej

bocs, ha hosszú lett, ha rám hallgatsz nem fizetsz.

2011. febr. 3. 00:00
 20/27 anonim ***** válasza:

vigasztalásul rate-eltelek :)

Igen, ebben egyébként van valami. Mondjuk nekem elsőre meglett mindenem, de az igaz hogy mázlim is volt, de jó is vagyok :) voltam, mert már rámszakadt a plafon :)

Az a baj hogy van pár genyó VB. A végén nekem is beszólogatott, meg húzott kamu hibapontokat, de én leszartam, a lényeg hogy meglett a vizsga.

Nyílván az életben tanulsz meg vezetni, ezt senki nem vitatta, de azért az nem mindegy, hogy milyen alappal indul valaki ki a forgalomba tök egyedül. Meg amit én mindig írok, hogy a hozzáállás nagyon fontos: én tudom hogy kezdő vagyok, kint a T betű, és ha hibázok már emelem is akezem hogy "bocs", mert sajnos azért elő elő fordul, dehát ezért vagyok tanuló...

2011. febr. 3. 00:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!