Miért látok annyi kivilágítatlan kerékpárost az utakon? Megunták az életüket?
Sziasztok !Vérbeli rutinos bringás vagyok és mondhatjuk hogy sajnos visszaélek vele egy kicsit mert elég őrült módon ámde nagyon is határozottan közlekedek...Amúgy ez mindegy:)
A világításról annyit hogy én ellenzem a világító hátsó lámpáért való büntetést mert pl.a sógorom is jobban örül ha villogót lát mert sokkal előbb észreveszi az autóból.
úgyhogy leszarom a rendőröket én villogni fogok továbbra is.A másik hogy fejlámpa - megoldást használok mostanában eléggé elterjedt.Elöl világít az éles fehér egy leddel városon belül(Pécs) és hátul meg felcsatolva a szíjra villog a hátsó a tarkómon.Nos lehet hogy hülyén nézek ki benne,meg megmosolyogják a látványt de legalább totál észrevehető vagyok.Városon kívül mind a hét led világít és még a mellényt is felhúzom mert tudom milyen szar a sötét bringás...anyám majdnem elütött egyet pár éve,pedig nagyon óvatosan vezet...remegett hazáig a félelemtől és apámra bízta a vezetést mert annyira megijedt...
Azért van a fejemen a rendszer mert a biciklire felcsatolhatók közül egy se úszta meg egy pár hét múlva a repülést a kilazulás miatt...mertha nem kell ugye levesszük a bringáról,hameg a boltba megyünk levesszük szintén hogy el ne lopják...Meguntam hogy folyton leesnek.
inkább röhögjenek rajtam de a fejemen legalább megmarad mind a kettő és nincsenek kitéve az út egyenetlenségeinek se.ráadásul arra világítanak amerre éppen nézek...ez is tökjó,mint egy bányászlámpa:)
Az árakról:Előre 1500 körül van egy ilyen csodalámpa,hátra háromszáz...tényleg kifizethető és sokáig elég,és aksiról megy mind a kettő...vagyis tölthető minielemekről,sima elemekkel nem lenne gazdaságos...:)Ezért se sajnáltam a pénzt.
Egy sztori:
Székesfehérvárról tekertem haza Pécsre és minden nálam volt legalábbis meg voltam győződve....amikor Tamási után besötétedett,rájöttem hogy de egy barom vagyok,mert a hátsó lámpák aksijait,meg a láthatósági mellényt fent felejtettem(nem tom hogy sikerült,mert a bringa szerszámait vittem magammal,ekkora útra az is kell) a fehérvári albiba...
Nagykónyiban kaptam a benzinkúton elemeket és a benzinkutas nagyon rendes volt,kifogyott a láthatósági mellény készlete éppen és pár perc múlva meglepetésemre kihozta a sajátját,hogy nekem adja(természetesen pénzért)...összesen 2500 forintot hagytam a benzinkúton pedig a bringa nem is benzinnel megy és ezen a két dolgon kívül nem vettem semmit.
Kitátottam a számat a csodálkozástól de hamar elfelejtettem az összeget mert kezdett nem érdekelni,gondoltam a feledékenységnek ára van és most azt fizettem ki,különben is leszarom ezt is mert az életem többet ér ennél 2500 forintnál,úgyhogy az autósok legnagyobb örömére Nagykónyi és Dombóvár (ott aludtam rokonoknál és reggel mentem tovább) közt már teljes világíssal és mellénnyel közlekedtem.Higyjétek el nyugodt volt a lelkiismeretem!Elég hosszú ez a szakasz és jelen esetben még egy zivatar is volt készülőben tekernem kellett rendesen...Mondjuk én apám tulajdonságait örököltem és a defenzív vezetés híve vagyok akkor is ha csak bringám van és autóm sose lesz...Akkor vagyok nyugodt ha én is látok és engem is látnak!
Köszönöm!
Sziasztok!
igen... ha megvesszük akkor az autósok vegyenek ködlámpát ezzel az erővel meg mittomén mit (én teljesen fel vagyok szerelve bicikli ügyben) de már nem egyszer csaptak el ígyis kifizették a bringám mert csak az ment tönkre és megkértek h ne jelentsem fel őket"-.- (drága bringákkal járok mert csak az éri meg) miután kifizették én mondhatni jót röhögök a markomba mert van otthon 3 olyan bringa aminek van valami baja és ki tudom javítani.
és igaz hogy egyáltalán nem lehet látni az autóból kifele csak a megvilágított részt ez igaz de ne azokra dudálgasson aki felszerelve biciklizik mert sokszor az volt hogy én kivilágítva közlekedtem rámdudált a sofőr utánam 150m-re a vén tatára akit még én sem láttam ahogy eljöttem mellette azt hagyta békén"-.-
02-06 08:35-ösnek:
A fejlámpa előre nem elég. Kiegészítésnek jó, de valami világítás a bringán is legyen! Én is bringával járok és észrevettem magamon, hogy a csak fejlámpát használókat sokkal később veszem észre ha szembejönnek pl. az Árpád-hídon. Egyszerűen azért, mert nem a fej magasságára van beállva a tekintetem, hanem jóval lejjebb. Mellesleg kresz szerint is szabálytalan, mert ott is ki van kötve, hogy a talajtól hány centire kell legyen a lámpa. A fej magassága már biztosan nem fér bele a tűréshatárba!
De mondom, kiegészítésnek tökéletes, viszont legalább egy 300Ft-os fehér lámpát köss előre is légyszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!