Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha egy részeg kerékpárost...

Ha egy részeg kerékpárost előznék, (eléggé kelebólál, majd elesik) és mikor már jól elkerültem; de a tükörből még látom hogy beleesett az árokba, és nem segitek, az cserbenhagyás?

Figyelt kérdés
2009. aug. 22. 18:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
attól függ... én megálltam volna, de egyrészt senki nem láthatta h az mikor esik el és neked látótávolságon belül volt-e., másrészt ha nem lett semmi baja akkor nem mert csak elesik te nem tehetsz róla... am neked mondjuk ha másra kellett figyelned mondjuk h szemből jönnek-e akkor ergo nem nézhetsz bele a tükörbe tehát nem látod...
2009. aug. 22. 19:04
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
Nem! Csak akkor, ha akár egy milliméterrel is hozzáértél a kerépkpárral.
2009. aug. 22. 19:04
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Bocsi! A kerékpárjához a kocsiddal!
2009. aug. 22. 19:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a sértett meghal, és életét a segítségnyújtás megmenthette volna. A büntetés bűntett miatt három évig, a sértett halála esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézi elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles."

de lehet, hogy a cserbehagyást is rádverik, mert azt mondják, hogy a menetszél borította fel, mert nem tartottad az oldaltávolságot.

2009. aug. 22. 19:16
 5/9 A kérdező kommentje:
sajnos jónéhányszor látok részeg kerékpárost. örőlök ha ki tudom kerülni. ilyenkor jól lelassittok, annyi oldaltávolságot tartok ammenyit csak tudok. akkor ha nem az Útra esik, pihenjen az árokban.
2009. aug. 22. 19:16
 6/9 A kérdező kommentje:
és egy gondolat: jogosítványszerzés feltétele az elsősegélynyujtás elsajátitása. ha valaki elájul a vér látványától, akkor hogy nyujt segitséget?
2009. aug. 22. 19:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"ha nem az Útra esik, pihenjen az árokban"

ezt hívják segítségnyújtás elmulasztásának, ha a rendőr úgy gondolja, akkor az egész életedet tönkre teheted azzal, hogy nem állsz meg.

arra nem hivatkozhatsz, hogy nem bírod a vért, mert fogalmad sincs róla, hogy vérzik-e vagy sem és ha igen, mentőt akkor is tudnál hívni.

2009. aug. 22. 19:26
 8/9 A kérdező kommentje:

nem volt ilyen esetem . de van nálunk (gondolom máshol is) aktiv sinusgörbe rajzoló. és ha az én hibámból, ha nem ,és láttam hogy elesik, akkor meg fogok állni.

én nem undorodom a vértől. de van aki igen.

2009. aug. 22. 19:37
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2009. aug. 22. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!