Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az iskola előtti zebrán...

Az iskola előtti zebrán gázoltak el 3 gyereket. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Az elsődleges adatok szerint a két lány és a fiú éppen az út túloldalán lévő buszmegállóba igyekezett, amikor a jármű fékezés nélkül elütötte őket - mondta Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Az autót vezető 22 éves olcsvai férfinél nem állapítottak meg ittasságot, a balesetet valószínűleg a sofőr figyelmetlensége okozta - tette hozzá a főhadnagy.

A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

2010. dec. 4. 21:56
1 2
 11/16 anonim válasza:
Ugyanabban a faluban lakon ahol a 3 gyerek lakik.senki ne essen tévedésbe az olcsvai srác cirka 120-al ment és fék nélkül rongyolt a gyerekekbe.és azt is tudni illik hogy a srác pár hete kapta vissza a jogsiját mert 1 évre bevonták ittas vezetésért,gyorshajtásért.ha valakinek kérdése van válaszolok.
2010. dec. 5. 16:31
 12/16 anonim válasza:
lakom
2010. dec. 5. 16:32
 13/16 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

Én egy ilyen ügyekkel foglalkozó ügyvédnél dolgozom, és sajnos nap mint nap találkoztam hasonló, vagy ennél durvább balesetekkel (mesélhetnék napestig). Úgy vettem észre, hogy az eseteink döntő többségében a gyorshajtás volt a legfőbb baleseti tényező, valamint a figyelmetlenség és a KRESZ be nem tartása.

Én szívem szerint az egész büntetőtörvénykönyvet szigoríttatnám, hogy nagyobb visszatartó ereje legyen, és az emberek jobban odafigyeljenek. Én láttam családokat tönkremenni a balesetek miatt, mert kiesett a családfő jövedelme, vagy minden bevételüket a gyógyszerekre és utiköltségre, gyógytornászra kellett költeniük, hogy szerencsétlen még valaha lábra tudjon állni és dolgozni tudjon menni, vagy éppen a temetési költséget ki tudják fizetni, és mindezt már figyelmetlenségéből adódóan, persze az okozóknak nemigen szokott túl nagy bajuk esni a balesetekben.

Nagyon sokan nem gondolnak ilyesmire, de amikor a volán mögé ülsz, nemcsak saját magadért vagy felelős...

Az okozóról csak annyit, hogy mindenképppen olyan sebességet kellett volna választania, amellyel gond nélkül meg tud állni a zebra előtt. És nem mentség az, hogy siettem, késésben voltam, nem vettem észre stb., mert egy ember életének elvételére nincs mentség. A szabályok szerint, ha a zebránál/zebra előtt gyalogost látsz állni, akkor kutya kötelességed megállni és átengedni(de ha nem is lenne szabályozva, egy kis előzékenység soha sem árt)! A gyalogos meg csak akkor léphet le a járdáról, ha kellőképen megbizonyosodott arról, hogy biztonságosan át tud-e haladni a zebrán. DE! A zebrán áthaladó gyalogost ugyebár zavarni sem szabad áthaladásuk során.

Remélem a gyerekek hamar meggyógyulnak és nem lesz túl nagy hatással az életükre ez a baleset, és az okozó a kivizsgálást követően megkapja méltó/szigorú/letöltendő büntetését. A véleményem a balesetről az, hogy ki-ki vonja le a maga következtetését, a dolgon már sajnos változtatn nem tudunk. Én levontam, és a zebráknál most még jobban fogok figyelni a gyalogosokra.

2010. dec. 6. 17:36
 14/16 anonim válasza:

Sziasztok! Mindkét oldalról kell nézni a dolgokat, és remélhetőleg a hatóságok igy is fognak tenni. Az egyik hozzászólóval teljesen egyetértek, hogy MINDENKINEK figyelni kell, akármivel és akárhogyan is közlekedik. Az én gyermekeimnek azért nincs nagymamája, mert 30-as táblánál telibevágta 95 km/h-val egy autó szemből, egy járdanélküli úttesten. Azonnal meghalt :(, esélyes sem volt. Az illető azóta is vezet, mert csak 1 évre vonták be a jogsiját. Pedig anyósom szabályosan közlekedett,mert a forgalommal szemben sétált. Őt nem is hibáztatta senki.

Ezek után pláne én is odafigyelek gyalogosokra, biciklisekre, motorosokra. Volt, hogy megálltam zebránál és rámdudált a mögöttemlevő.

2010. dec. 17. 16:48
 15/16 anonim válasza:

Helló!

Nos,én ott voltam,láttam mindent. A fiúnak nem voltak komolyabb sérülései. A 2 lány volt inkább,akiknek nem lettem volna a helyükbe. Most már a gyerekeket kiengedték,és én nagyon jó barátja vagyok,Adorján Flórának ( akinek komolyabb baja volt )jó barátja vagyok.

A véleményem a következő: Az olcsvai srác,nem tudom hogy is kapott jogosítványt. És nem igaz,hogy figyelmetlen volt,a gyerekek a zebrán mentek át,s nm látták az autót,ami éppen begyorsított,és elgázolta a gyerekeket.

2011. jan. 27. 14:56
 16/16 anonim válasza:

A kérdezőt nem értem. Ha ő kérdezett eerről a balesetről,akkor

miért tér át másik témára,hogy mivan a barátnőjével....

2011. márc. 5. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!