Az iskola előtti zebrán gázoltak el 3 gyereket. Mi a véleményetek?
Az elsődleges adatok szerint a két lány és a fiú éppen az út túloldalán lévő buszmegállóba igyekezett, amikor a jármű fékezés nélkül elütötte őket - mondta Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.
Az autót vezető 22 éves olcsvai férfinél nem állapítottak meg ittasságot, a balesetet valószínűleg a sofőr figyelmetlensége okozta - tette hozzá a főhadnagy.
A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.
Sziasztok!
Én egy ilyen ügyekkel foglalkozó ügyvédnél dolgozom, és sajnos nap mint nap találkoztam hasonló, vagy ennél durvább balesetekkel (mesélhetnék napestig). Úgy vettem észre, hogy az eseteink döntő többségében a gyorshajtás volt a legfőbb baleseti tényező, valamint a figyelmetlenség és a KRESZ be nem tartása.
Én szívem szerint az egész büntetőtörvénykönyvet szigoríttatnám, hogy nagyobb visszatartó ereje legyen, és az emberek jobban odafigyeljenek. Én láttam családokat tönkremenni a balesetek miatt, mert kiesett a családfő jövedelme, vagy minden bevételüket a gyógyszerekre és utiköltségre, gyógytornászra kellett költeniük, hogy szerencsétlen még valaha lábra tudjon állni és dolgozni tudjon menni, vagy éppen a temetési költséget ki tudják fizetni, és mindezt már figyelmetlenségéből adódóan, persze az okozóknak nemigen szokott túl nagy bajuk esni a balesetekben.
Nagyon sokan nem gondolnak ilyesmire, de amikor a volán mögé ülsz, nemcsak saját magadért vagy felelős...
Az okozóról csak annyit, hogy mindenképppen olyan sebességet kellett volna választania, amellyel gond nélkül meg tud állni a zebra előtt. És nem mentség az, hogy siettem, késésben voltam, nem vettem észre stb., mert egy ember életének elvételére nincs mentség. A szabályok szerint, ha a zebránál/zebra előtt gyalogost látsz állni, akkor kutya kötelességed megállni és átengedni(de ha nem is lenne szabályozva, egy kis előzékenység soha sem árt)! A gyalogos meg csak akkor léphet le a járdáról, ha kellőképen megbizonyosodott arról, hogy biztonságosan át tud-e haladni a zebrán. DE! A zebrán áthaladó gyalogost ugyebár zavarni sem szabad áthaladásuk során.
Remélem a gyerekek hamar meggyógyulnak és nem lesz túl nagy hatással az életükre ez a baleset, és az okozó a kivizsgálást követően megkapja méltó/szigorú/letöltendő büntetését. A véleményem a balesetről az, hogy ki-ki vonja le a maga következtetését, a dolgon már sajnos változtatn nem tudunk. Én levontam, és a zebráknál most még jobban fogok figyelni a gyalogosokra.
Sziasztok! Mindkét oldalról kell nézni a dolgokat, és remélhetőleg a hatóságok igy is fognak tenni. Az egyik hozzászólóval teljesen egyetértek, hogy MINDENKINEK figyelni kell, akármivel és akárhogyan is közlekedik. Az én gyermekeimnek azért nincs nagymamája, mert 30-as táblánál telibevágta 95 km/h-val egy autó szemből, egy járdanélküli úttesten. Azonnal meghalt :(, esélyes sem volt. Az illető azóta is vezet, mert csak 1 évre vonták be a jogsiját. Pedig anyósom szabályosan közlekedett,mert a forgalommal szemben sétált. Őt nem is hibáztatta senki.
Ezek után pláne én is odafigyelek gyalogosokra, biciklisekre, motorosokra. Volt, hogy megálltam zebránál és rámdudált a mögöttemlevő.
Helló!
Nos,én ott voltam,láttam mindent. A fiúnak nem voltak komolyabb sérülései. A 2 lány volt inkább,akiknek nem lettem volna a helyükbe. Most már a gyerekeket kiengedték,és én nagyon jó barátja vagyok,Adorján Flórának ( akinek komolyabb baja volt )jó barátja vagyok.
A véleményem a következő: Az olcsvai srác,nem tudom hogy is kapott jogosítványt. És nem igaz,hogy figyelmetlen volt,a gyerekek a zebrán mentek át,s nm látták az autót,ami éppen begyorsított,és elgázolta a gyerekeket.
A kérdezőt nem értem. Ha ő kérdezett eerről a balesetről,akkor
miért tér át másik témára,hogy mivan a barátnőjével....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!