Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az iskola előtti zebrán...

Az iskola előtti zebrán gázoltak el 3 gyereket. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Az elsődleges adatok szerint a két lány és a fiú éppen az út túloldalán lévő buszmegállóba igyekezett, amikor a jármű fékezés nélkül elütötte őket - mondta Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Az autót vezető 22 éves olcsvai férfinél nem állapítottak meg ittasságot, a balesetet valószínűleg a sofőr figyelmetlensége okozta - tette hozzá a főhadnagy.

A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

2010. dec. 4. 21:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Az véleményem, hogy az iskola előtt tábla van, hogy az autós lassítson. Nem ismerem a körülményeket, de tegyük fel ha csak 30-cal lehet menni, azt a gyerekek védelmében "találták" ki direkt. Ha a hüj.éje 50nel ment és nem is nézett szét, akkor nem tudom sajnálni.
2010. dec. 4. 22:01
 2/16 anonim ***** válasza:
56%
Megérdemelte volna, hogy Olaszliszkán járjon így.
2010. dec. 4. 22:08
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
"Szeretem" az ilyen jellegű kérdéseket. Míg nem tudjuk a baleset pontos körülményeit, addig inkább ezt ne firtassuk. Én például azt is könnyen el tudom képzelni, hogy a gyerekek éppen belemélyültek egy beszélgetésbe és nem néztek körül az úttestre való lelépés előtt. Akinek van jogosítványa, az tudja miről beszélek és azt is tudja, hogy az autó nem áll meg egy méteren belül. Ugyanakkor azt is el tudom képzelni, hogy a gépkocsivezető gyorsabban ment a megengedettnél vagy éppen nem oda figyelt. A vétkes megállapítását bízzuk a hatóságokra.
2010. dec. 4. 22:11
 4/16 anonim ***** válasza:
87%

Bennem kétféle érzés van. Az első, a legerősebb a gyerekek sajnálata, és hogy csessze meg a sofőr, hogy nem figyelt. A másik viszont, és ne kövezzetek meg érte: egyik gyerek sem nézett körül? Hiszen hiába van elsőbbsége a gyalogosnak zebrán, tudjuk, hogy sajnos nagyon sokan nem veszik ezt figyelembe. Épp ezért nagyon fontos körülnézni, és hiába az elsőbbség, igenis meg kell várni, amíg az autós megáll és átenged, vagy nem jön senki.

Ugyanakkor borzalmasnak találom, hogy ez történt, és remélem hamar meggyógyulnak a gyerekek.

2010. dec. 4. 22:13
 5/16 A kérdező kommentje:

Véleményt kértem, nem pedig a vétkes megállapítását,nem akarok ítéletet hozni sem, egyszerűen kíváncsi vagyok az eddig tudott információk alapján mások véleményére.

Szerintem is azt történt amit írtatok, se a gyerekek,se az autós nem figyelt,de ezt nem tudhatjuk.

Velem történt egy eset,mikor az egyik barátommal mentünk az állomásra, és az állomás előtti zebrán átsétáltam a piros lámpán, az autósok azonnal lelassítottak ,megálltak.

Viszont a barátom nem jött át, ő inkább megvárta a zöldet.

Váltott a lámpa és elindult, nagyjából fél centin múlott hogy nem gázolta el egy Suzuki.

Olyan gyorsan ment a sofőr, hogy a zebrától jó pár méterre állt csak meg és úgy nézett vissza s vette észre,hogy bizony nem figyelt mert neki volt piros lámpája.

Mindenkinek figyelnie kell, mikor én át mentem a piroson, körbenéztem és láttam,hogy még van időm átmenni, de tudtam,hogy nem szabadna átmennem.

2010. dec. 4. 22:23
 6/16 anonim ***** válasza:
22:11 ott a pont.
2010. dec. 4. 22:23
 7/16 anonim ***** válasza:
44%

Én nem a gyerekeket hibáztatom. Akár figyelmetlen volt, akár nem. A felnőtt dolga figyelni! Az autósé meg a fokozott figyelem, főleg iskola és gyalogátkelő hely előtt!

Én bp-i vagyok, és igen ingerült szoktam lenni, mikor babakocsival állok a járda szélén, de egy "állat" sem lassít, és percekig állunk a gyerekkel az út szélén. (tisztelet a kivételnek, mert egy-kettő azért néha akad).

2010. dec. 4. 22:27
 8/16 anonim ***** válasza:
41%
22:27. Gondolom Neked nincs jogosítványod. Ha lenne, akkor nem írnál ekkora hülyeségeket és nem neveznéd "állatnak" az autósokat. Csak egy példa: két gyerek közeledik az átkelőhöz. Te megengedett sebességgel haladsz, a seggedben egy másik kocsi. Mit tennél? Ha mindenképpen megállnál, mert Te vagy a felnőtt (a gyereknek még véletlenül se tanítják az óvodától fogva, hogy nézzenek körül, mielőtt lelépnek) és Neked kell rájuk vigyázni, akkor ebben az esetben jó eséllyel vihetnéd a kocsidat javíttatni. Vagy inkább bíznál a magyar oktatásban és kellő figyelemmel továbbhajtanál?
2010. dec. 4. 22:38
 9/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Tudom,hogy nem nekem szól a hozzászólásod, de a másik autónak is figyelnie kell, mert ennyi erővel, egy hatalmas szakadék tátong az úton, én meg nem állok meg ,nehogy nekem jöjjön a mögöttem lévő, inkább belemegyek a lyukba.

Ha meg voltál gyerek (nyilván voltál) akkor tudhatod,hogy hiába mondod el a gyereknek, hogy ne lépjen ki az útra ha nem nézett körül, ne nyúljon a konnektorba stb.....

Elég bele feletkeznije egy beszélgetésbe és már ki is lép az útra...ez nem azon múlik,hogy kinek tanítják meg és kinek nem,hogy ne lépjen ki az útra.(Viszont tényleg számít,hogy megtanulja e a gyerek,hisz ha nem tudja, biztos kiléphet,de ha mondják neki, valószínűleg legtöbb esetben oda fog figyelni.)

2010. dec. 5. 08:33
 10/16 anonim ***** válasza:
90%

az autók nagyok, nehezek, és veszélyesek. biztonságosan elvezetni azt nemcsak a sofőr dolga. mert az egyszerűen képtelenség h ő figyeljen mindenre és megakadályozzon mindent. ahhoz h tökéletes biztonság legyen, ahhoz össze kell fogni. a gyalogosoknak és az autósoknak egyaránt. olyan nincsen h egy ember figyel, az összes többi nem, se gyalogos, se autós...ennek semmi értelme, mert lehetetlen a dolog h majd azaz egy ember "megmenti a világot"

ugyanakkor szinte azis lehetetlen h mindenki figyeljen. a gyerekek eleve figyelmetlenek, az autósok pedig sokszor feszültek, idegesek.

ha a fagyos jeges úton vki bevágja a féket mert a figyelmetlen gyerek lelép elé a zebrán, ő hiába áll meg, ha a mögötte levő meg belerongyol...a megállt autó tovább csúszhat, bele a gyerekbe.

a gyereknek meg kell tanítani h a zebra nem azért van ott h te oda bármikor amikor a kedved tartja leléphetsz. a gyalogos is felelősséggel tartozik, a zebrát is felelősségteljesen kell használni, mert sokszor a vagány és direkt figyelmetlen gyalogos okozza a baleseteket.

felelősséggel tartozunk egymásért is, gyalogos-autós egyaránt, mind a ketten a közutak használói, mind a 2jüknek oda kell figyelniük egymásra a balesetek elkerülése végett.

2010. dec. 5. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!