Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi van akkor ha nem állok meg...

Mi van akkor ha nem állok meg a kpmesnek?

Figyelt kérdés

PL ha fékpadmérést csinálnak az úton, és én csak visszaintek neki amikor megakar állítani.

Nem vagyok köteles csak a rendőrnek megállni.

2010. nov. 26. 16:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Elvileg nem szoktak velük rendőrök is lenni?
2010. nov. 26. 16:31
 2/12 anonim ***** válasza:

rosszul tudod!

meg kell állnod neki is.

2010. nov. 26. 16:54
 3/12 anonim ***** válasza:

Meg is válaszoltad. Ha csak visszaintesz nekik, akkor csak visszaintesz nekik.

Ha nincs velük rendőr, akkor nem kötelező megállni.

2010. nov. 26. 16:58
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem szokott velük lenni rendőr.

Amúgy ha meg is álok csak annyi joguk van, h a papírjaimat leellenőrizzék, de nem vagyok köteles felállni a fékpadra. Úgy tom.

2010. nov. 26. 16:58
 5/12 anonim ***** válasza:

a KPM megszűnt. NKH - Nemzeti Közlekedési Hatóság

DE a lényeg:

Ellenőrzésre jogosult: a rendőrség, a közlekedési hatóság (közlekedésfelügyelet), a vámhatóság, a katasztrófavédelmi hatóság és a munkaügyi hatóság is. Ezek a rendőrséggel vagy önállóan is jogosultak az ellenőrzésre, az ellenőrzés megkezdése előtt hatósági jogosultságukat igazolvánnyal kell igazolniuk.

Az ellenőrző hatóság jelzésére a jármű vezetője a járművet köteles megállítani, személyazonosságát és járművezetési jogosultságát igazolni, a jármű és tartozékai, a rakomány, az okmányok ellenőrzésével kapcsolatos felhívásnak eleget tenni. Az ellenőrzés során az ellenőrző hatóság a járműhöz és tartozékaihoz, a rakományhoz tartozó okmányokat a helyszínen időlegesen elveheti, továbbá a jármű műszeres ellenőrző vizsgálatát vagy kötelező javítását rendeli el, amelynek a helyszínére történő közlekedésre a jármű vezetőjét utasíthatja.

2010. nov. 26. 18:40
 6/12 A kérdező kommentje:

Értem, csak az a baj, h ezek borsodba nem figyelzmeztetik az embert, hanem egyből elveszik a forgalmit, és mehet az autó szigorított vizsgára akár mi kis szarért is. Pláne ilyenkor évvége felé amikor gyűjtik össze az év végi prémiumot.

Szóval én maradok a visszaintésnél.

2010. nov. 26. 18:49
 7/12 anonim válasza:

A baj az, hogy mostanában bárki eljátszhatja a hatóság látszatát némi befektetés árán. Rendőr nélkül egyszerűbb.

Azt meg, hogy milyen igazolványt mutat az orrod elé, hát van egy gyanúm, hogy az ismereteid - velem együtt- igencsak hiányosak. Utána, persze tehetsz feljelentést ismeretlen tettes ellen, ha kiraboltak. Van némi rizikó!

2010. nov. 26. 21:01
 8/12 anonim ***** válasza:
na akkor tisztázzuk! amit beirt az elöttem szolok közül vki vagyis bemásolt az KAMIONOKRA ÉS TEHERAUTOKRA vonatkozik, hogy a "KPM" nek meg kell állni! személyautoval nem vagy köteles megállni, max ha nem állsz meg felirják a rendszámod és berendelnek szigoritott vizsgára amit meg valjuk be senki sem szeret. egy kamionos
2010. nov. 26. 23:33
 9/12 anonim ***** válasza:

kedves utolsó!

[link]

A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM BM együttes rendelet (KRESZ) módosítása többek között a forgalom irányítására jogosultak körét is pontosította. Az új szabályozásban a tűzoltó és a katasztrófavédelmi hatóság is külön nevesítve van. A vonatkozó rendelkezés mellett fontos az előírás szerinti karjelzések ismerete.

folytatás a linken fennt.

2010. nov. 27. 09:02
 10/12 A kérdező kommentje:

Oké megállok neki.

Ha azt mondja nekem, h álljak fel a fékpadra, és én azt mondom, h nem mert nem az enyém az autó akkor mit tesz?

Mert csak kölcsön kértem pl.

Amúgy meg könnyű nekik egy 20 éves autóba belekötni.

Ezek is csak a prémiumra mennek.

2010. nov. 29. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!