Mit csinálnának, ha megállítanának, de én a rendőr mögött állok meg?
Szóval mikor kiállnak az útra, hogy álljak oda félre, hogy ellenőriznek, de kikerülöm a rendőrt, és mögötte húzódok félre.
Azt hinnék az elején, hogy meg akarok lógni?
megbüntetnének?
Nekem apám az ilyen esetekre szokta mondani :
Ne h,ülye legyél fiam,mert abból már van bőven.
:-)
HA a rendőr gyalogosan (tehát nem autóval) kiáll az útra, és "ÁLLJ" jelzést ad, akkor a bal kezével mutatni fogja, hogy hova állj le. Ilyenkor mellette kell megállni, lehetőleg a válla vonalában. Nincsenek illúzióim, én is láttam már kollégát balf@sz módon állítani, de te akkor is törekedj a fentiek szerint eljárni. Ha túl későn "lép ki eléd", és a sebességed miatt úgy érzed nem tudnál biztonságosan megállni mellette, akkor kerüld ki, és állj meg mögötte, de brahiból inkább ne csináld.
Eljárás akadályozása biztos nincs, mivel nem indult eljárás... "Rendőri jelzés figyelmen kívül hagyása" szabálysértés esetleg, de ha rögtön megállsz, szerintem ez is erősen necces lenne.
A KRESZ könyv nem határoz meg konkrét szabálysértéseket és büntetési tételeket. Magyarországon szabálysértésért kiszabható legkisebb összeg egyébként is min. 3000 Ft.
Upsz ezt benéztem... Mea culpa! :)
De a többit tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!