Mi a menete az átírásnak személygépjárműnél? Első autó vásárlása előtt állok.
1. Biztosítást kötsz rá.
2. Elviszed eredetiségvizsgálatra.
3. A Papírokat elviszed az okmányirodába (ott fizetsz, mint a katonatiszt)
4. Postán megkapod a törzskönyvet.
Eredetiségvizsgához a forgalmi kell, és az autó.
Az átíráshoz a forgalmi, az eredetvizsga papír, a biztosítási bizonylat, és a törzskönyv kell.
Tehát akkor ha az eladóval megegyeztem, akkor megírjuk az adásvételit, átadja a törzskönyvet, forgalmit. Én elmegyek kocsi nélkül, megkötöm a biztosítást, majd visszamegyek a kocsiért és azzal együtt tudok már elmenni az eredetiségvizsgálatra. Ha az is rendben van, akkor bemegyek az okmányirodába, ott kifizetek mindent, és nyugodtan vezethetek a törzskönyvvel, adás-vételivel meg a biztosítási papírral. Majd utána kipostázzák a forgalmit. Jól értem?:)
Azt megtudjátok mondani, hogy kb. mennyi idő mire kipostázzák a forgalmit?
A rendőr ha megállít nem lesz gond, hogy még nincs az én nevemre forgalmi a kocsihoz, hogyha megmutatom neki az adásvételit, a biztosítást, meg a papírokat amiket még adnak az okmányirodában? Vagy lehet ott vmi igazolást kérni?
De leírom inkább az egészet:
1. megveszed az autót, kifizeted, megvan az adásvételi
2. elmész biztosítást kötni rá
3. elmész eredetvizsgálatot csináltatni, viszed magaddal a régi forgalmit meg az adásvételit
4. a biztosítási papírral, az adásvételivel, az eredetvizsgálat papírjaival meg a régi forgalmival elmész az okmányirodába kifizetni egy valag pénzt, ott adnak új forgalmit ami már a te nevedre szól, aztán postán majd valamikor küldik a törzskönyvet.
Minden tiszta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!