Igaz az, hogy mivel 2006 előtt vásárolt autó első tulajdonosa vagyok eredetiség vizsgálatot kell csináltatnom a jan.15-én lejáró műszakival együtt még akkor is, ha szalonból van az autó és nem is akarom eladni?
Megtaláltam a jogszabályhelyet...
5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról
Időszakos vizsgálat
12. § (1) A közlekedési hatóság a gépjármű, a mezőgazdasági vontató, valamint ezek pótkocsija forgalmi engedélyének időbeli hatályát az időszakos vizsgálatot követően a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló miniszteri rendelet alapján hosszabbítja meg. Az időszakos vizsgálat nem érinti a jármű üzemben tartójának jogszabályban meghatározott - a forgalomban tartott járműve műszaki, közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi követelményeknek megfelelőségéért fennálló - felelősségét.
.......
(15) Az időszakos vizsgálat során a vizsgáló állomás - a 2006. január 1-jét követően újként forgalomba helyezett jármű kivételével - a gépjármű és a gépjármű pótkocsija azonosító adatainak ellenőrzését előzetes eredetiségvizsgálat keretében végzi:
a) amennyiben a vizsgált járművön nem végeztek sem eredetiségvizsgálatot, sem integrált vizsgálatot, továbbá
b) a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló miniszteri rendeletben meghatározott feltételek esetén.
(16) A (15) bekezdésben meghatározott előzetes eredetiségvizsgálati kötelezettség hatálya alá tartozó jármű időszakos vizsgálata csak olyan vizsgáló állomáson végezhető el, ahol biztosított az előzetes eredetiségvizsgálat meghatározott technológiája.
Még megnézem az itt hivatkozott jogszabályt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!