Leírnátok tételesen árral együtt, mik azok a dolgok, amikre első autó tulajdonosként szükségem van, be kell szereznem?
Az árat semmiképpen sem tudjuk leírni, mert arányos árak vannak, nem fixek.
Szóval, ha Te akarod használni, akkor kell egy jogsi. Ez 120e Ft-tól a csillagos égig mehet, a pótórák és pótvizsgák számának függvényében.
Aztán miután kinézted a megfelelő autót, kell rá pénz. Ez az eladótól függ, itt nem tudok ötletet adni.
El kell tehát menni az eladóhoz a pénzzel. Ott írni kell egy adás-vételi szerződést, egy sablont 100 Ft/db áron tudsz venni nyomtatványboltban.
Aláírjátok a szerződést (ehhez kell a személyi igazolványod száma, meg két tanű), átadod a pénzt. Ezzel együtt megkapod az autó forgalmi engedélyét. Az adás-vételi szerződéssel 15 napon belül be kell ballagnod egy közeli okmányiródába, ahol be kell jelentened, hogy Te lettél az autó új tulajdonosa. Ennek a költségei:
átírási költség: pár Ft / köbcentiméter. Úgy értem, ha pl 1200 köbcentis motor an az autódban, akkor 1200-szor pár Ft-ot fizetsz.
- kell még egy új forgalmi, az 6000 Ft
-nem sokkal később ki fog jönni egy csekk a súlyadóról (vagy évközben annak arányos részéről), ez is teljesítményfüggő, fejből nem tudom, de ez nem eget rengető.
Ha ezzel is kész vagy, akkor már csak kötelező biztosítást kell kötnöd, de erre aztán végképp nincs ötletem, hogy mennyibe kerül, annyi mindentől függ.
Ja, és az autót természetesen csak akkor használhatod, ha mindennel végeztél, mert ugye ha vezesz, akkor magaddal kell vinned a jogsidat, az autó forgalmi engedélyét (zöld papír az autó és az üzembentartó/tulajdonos adataival), és a kgfb díjának befizetését igazoló csekket.
Plusz még valamit kifelejtettem, azt hiszem kell törzskönyvet is csináltatnod, ez 16 000 Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!